CEVİZLİ VE BALLI KURABİYE


Cevizli, ballı kurabiye = KurabiyeciMiss

     Evet en değerli varlıklarımız,  çocuklarımız yarı yıl tatiline girdiler. Karnelerini aldılar. Ehh dinlenmeyi hak ettiler. Milli eğitimin ödev yasağıyla birlikte yeterincede dinlendiler. Ama sayılı günler çok çabuk geldi geçti. Tatil bitmek üzere. Çocuklarımız tatillerinin son günlerini geçirirken, bizde hem onların çok sevecekleri hemde oldukça besleyici bir kurabiye yapalımmı? Ne dersiniz? 
Haydi o zaman mutfağımızda çocuklarımız için harikalar yaratalım. Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık...


Malzemeler


125 gr. Margarin (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı bal
1  paket kabartma tozu
4.5 su bardağından 1 parmak az un ( yaklaşık 500 gr. Kadar)

Üzeri İçin

2 Adet yumurta akı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı

        Fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz. Unumuzu derince bir kaba eledikten sonra margarinimizi küçük parçalar halinde doğrayıp unumuzun üzerine serpiştiriyoruz. Yağ ve unu parmak uçlarımızla hafifçe havalandırarak karıştırıyoruz. Pütür pütür görünümlü bir karışım elde edeceğiz. Pudra şekerini, yumurta sarılarını, sütü, balı ve kabartma tozunu bu karışıma ekliyoruz. Elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Eğer elimize yapışmaya devam ederse biraz daha un ekleyebiliriz.
      Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Bir kaseye yumurta aklarını koyup çok az çırparak karıştırıyoruz. Başka bir kaseye iri çekilmiş cevizimizi koyuyoruz. Yuvarladığımız hamurumuzu önce yumurta akına sonra cevize batırıp her tarafının cevizle kaplanmasını sağlıyoruz. 
       Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize belli aralıklarla diziyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika cevizler hafif kızarana kadar pişiriyoruz.soğuduktan sonra servis ediyoruz...        

AFİYET OLSUN  :)
Cevizli, ballı kurabiye = KurabiyeciMiss

   Öneri:

Kurabiyelerinizi ağzı kapalı cam kavanozun içinde bayatlamadan uzun süre saklayabilirsiniz...






Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.