MEYVELİ KEK

Meyveli kek = KurabiyeciMiss

Yorucu bir gündü. Böyle bir günün ardından şöyle misss gibi demlenmiş bir çay ne güzel oluyor , sizce de öyle değilmi? Ama çayda yalnız gitmez ki ! Yanına da miss gibi bir meyveli kek. Olsa da yesek mi dediniz? Öyle dediğinizi duyar gibi oldum sanki ! Eeee hadi o zaman mutfağımıza gidelim önce güzel bir meyveli kek yapalım sonrada bir çay demleyelim bütün yorgunluğumuzu atalım. Kimbilir belki kapı çalar sevdiğimiz bir arkadaşımız gelir , çay , kek , ve tadına doyulmaz bir sohbet daha ne isteriz ki?..

  Gerekli Malzemeler

110 gr. Margarin (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 küçük kahve fincanı süt
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kadar küp küp kesilmiş kuru meyve (incir , kayısı , erik, üzüm tercih size kalmış)

   Yapılışı 

Öncelikle meyvelerimizi içine 1 tatlı kaşığı un koyduğumuz buzdolabı poşetine koyup iyice sallıyoruz ki meyvelerimizin tamamı unlansın. Eğer meyvelerimizi unlamazsak ağırlığı hamurumuzdan daha fazla olduğu için kekimizin dibine çökerler.
        Geniş bir kasede oda sıcaklığında yumuşayan margarini ve şekeri mikserin orta hızıyla çırpıyoruz.  Önce  Yumurtaları daha sonra sütü azar azar ilave ederek 3 dakika daha çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
         Unlanmış meyvelerimizi de hamura ilave edip, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ediyoru. Kek hamurumuzu yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz.
  İlk yarım saat fırınımızın kapağını kesinlikle açmıyoruz. Fırından çıkardığımız kekimizi kalıp elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkarıyoruz soğuduktan sonra kekimiz yemeye hazır çayımız da demlendiyse tamamdır. Ellerinize emeğinize sağlık...



Meyvelerle tetlandırılmış süpet bir lezzet meyveli kek
Meyveli kek = KurabiyeciMiss


Püf Noktası ;

eğer yumurtayı hızlı ilave edecek olursak karışımımızın kesik kesik bir görüntüsü olacaktır ve kekimiz iyi kabarmayacaktır, yavaş koyduğumuz halde hafif bir kesilme olursa bu un ilave ettiğimiz zaman düzelecektir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.