# Blogger Life2 Mim


#Blogger Life2 MİM

Merhabalar herkese, aslında mimleri çok seviyorum. Hem okumayı, hem yapmayı. İtiraf ediyorum ki ne zaman bir mim okusam gözlerim hemen mimlenen arkadaşlara gidiyor ve ben de varmıyım, beni de mimlediler mi acaba diye merak ve heyecanla bakıyorum =). Tabii çoğunlukla olmuyorum =). Üzülüyormuyum? Yok canım neden üzüleyim ki ( kahroluyoruuummm :') ), peki kıskanıyormuyum? Yaa onu da nerden çıkartıyorsunuz koskoca kurabiyeciyimm ben kıskanmakta neymiş?  ( hasetimden çatlıyoruummm :') ). Ama neyse ki ara da bir de olsa beni de mimliyorlar da ben de kendime geliyorum  ohhh sonun da itiraf ettim de rahatladım bundan sonrasını siz düşünün :) .

Neyse lafı fazla uzatmadan ( sanki kısaltmışım gibi :) ) ben artık mim'e döneyim. Aslında çok daha önce yapacaktım ilk mimlendiğim de çok heyecanlandım ama gerçek de şu ki korktum bu mim den. Eğer sürç-i lisan edersem lütfen kusuruma bakmayın. Hepi topu 4 tane soru var neden bu kadar korktun ki diyecekseniz söyleyeyim soruların çokluğundan değil ağırlığından korktum. Yani hakkıyla cevaplayamamaktan korktum. Artık eksik kaldığım yerleri blog dünyasına adım attığım günden beri beni yalnız bırakmayan ve desteğinizi hep yanım da hissettiğim siz sevgili dostlar tamamlarsınız değil mi? =) Her türlü eleştiriye de açığım bu arada. Bir de naçizane tavsiyem aşağı da Ayten Alpman'ın memleketim şarkısının videosu var. Dilerseniz bir yandan onu dinleyip bir yandan da bu mimi okuyabilirsiniz.

Beni mimleyen ve bu mimi  yapmamı isteyen arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu mimi yapmamı isteyen sevgili Tuğba Doğan'ın cevaplarını okumak isterseniz burayı, Çok sevgili Ece ablamın cevaplarını okumak isterseniz burayı, ve benim canım korecim,  sevgili Kore Fenomeni nin cevaplarını okumak isterseniz burayı, bir de mim ile ilgili, nereden geldiği ve mimin anlamı ne, hakkında yazı yazan Ayşei Yasemin Yüksel yani Acemi Demirci'nin yazısını da Burayı tıklayıp okuyabilirsiniz =).

 1-Blogger denilince aklınıza gelen üç şey nedir?


Heyecan, yardımlaşma ve Gözün görmediğini, gönülün sevdiği kurgu olmayan gerçek insanlar geliyor. Gönül sazıyla konuşan, içinden gelenleri sakınmadan ama aynı zaman da karşısındakini kırmadan söyleyen insanlar topluluğu geliyor. Birbirinin derdine çare olmaya çalışan, nerede bir sorun varsa o sorunu birlikte çözmeye çabalayan güzel yürekli bir dolu insan geliyor. Haaa diyeceksiniz ki bu kadar da iyimser olma canım herkes mi iyi, hiç kötü olanı yok mu? Bilmem tabii ki de vardır mutlaka! Her zaman her yerde olabileceği gibi. Ama ben daha karşılaşmadım. Varsa da var olanlar zaten pirincin taşı gibi ayıklanıyorlar zamanla ve geriye yine en iyileri kalıyor.

2-Her temadan (Kişisel, gezi, kozmetik, kitap vs.) yazılarını en çok beğendiğiniz, okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem.


Veremem ki! Bence iyi yada kötü herkes bir şeyler yapmaya, yazmaya, paylaşmaya   çalışıyor burada, emek veriyor. Ve bence emek verilerek iyi niyetle yapılan herşey okunmaya, beğenilmeye değer. En iyi sosyal medya mercii bloger ortamı. Dertleşebildiğimiz, sevinebildiğimiz ve paylaşabildiğimiz. Daha ne olsun ki! =). Herkesten bir şeyler öğreniyor ve herkesten bir tad alıyorum, o yüzden  ayıramam ki kimseyi herkesi ayrı seviyor, herkesten ayrı bir şeyler öğreniyorum. Buraya ilk geldiğim de kimseyi tanımıyordum. Şimdi bir çok tanıdığım oldu. Arkadaşım oldu,  Daha samimi olduklarını düşündüğüm ya da daha mesafeli buduklarım var elbet. Ama belki ben de onların gözünde aynı durumdayımdır. Zaten bir bloğu takip etmeye başlamadan önce dolaşırım biraz içinde kitap gibi. Biraz o sayfa, biraz bu sayfa ve eğer işte takip etmem gereken bir blog diye kanaat getirdikten sonra başlarım izlemeye.  Kısacası listemde olan bütün arkadaşları yetişebildiğim kadar ziyaret etmeye çalışıyor ve okumadan asla çıkmıyorum.

3- Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler nelerdir?


Ben kendim daha yeniyim önüm de daha çok uzun bir yol var. Yemem gereken 40 fırın ekmek var. O yüzden öneri verebilecek duruma geldim mi! bilmiyorum ama herşeyden önce samimi ve açık ve kendileri olmalarını tavsiye ediyorum. Ne yazarlarsa yazsınlar, ne paylaşırlarsa paylaşsınlar içten olsunlar.  İlk başladıkları o amatör ruhu hiç kaybetmesinler. Hepimiz de çok iyi biliyoruz ki en iyi yüzenler en çok boğulanlardır ve en çok kazayı en iyi araba sürdüğünü zannedenler yapar. Çünkü aşırı güven bazen duvara toslamamızdan başka bir işe yaramaz. Eski blogcu arkadaşdarımızdan öğreneceğimiz çok şey var onları örnek alsınlar ve tabii saygı duysunlar. Nasılsa takipçilerim çok gerisi önemli değil demesinler. Bol bol blog ziyaretleri ve yorumlar yapsınlar. Hep blogların da oturmasınlar, azıcık değil çokça çıkıp dolaşsınlar =) .

En Dip Not ; birde bloğunuzu izlemeye aldım bana da buyrun gelin demesinler burada bazı blog arkadaşlarımız buna çok kızıyor :)) (ben hala bazen diyorumm :) ) Bknz; Yağmur Yağar, Takip sorunsalı lütfen Burayı tıklayınız =) (ama mutlaka okuyun, lütfen okuyun tamam mı? 😄😄).

En Dibin En Dip Notu; hiç kimse üstüne alınmasın kimseyi kastederek söylemedim. Okuyan arkadaşları gülümsetmek istedim sadece :)))

4- Hangi ülkede yaşamak isterdin? Yada en çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin?


Ben bu soruya en sevdiğim şairlerden olan Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiiriyle cevap versem olurmu?  Ardından da hala okuyor ve sıkılmadıysanız küçük bir hediye olarak yurdumun en iyi sanatçılarından olan Rahmetli Ayten Alpman'ın memleketim şarkısını  kabul edermisiniz? 

Memleket isterim
Gök mavi,  dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun.

                     CAHİT SITKI TARANCI



                     
Ayten Alpman
Memleketim


Evet okuyan herkese sabrından dolayı teşekkür ediyorum =). Sanırım bu mimi en son ben yaptım =). Zaten yapan arkadaşlar sağolsun bana mimleyecek blogçu da bırakmadılar. Ama hala ben yapmadım,  beni niye yazmadın diyecek arkadaşlar varsa hepsi tarafımdan mimlenmiştir =). Beni de yaz diyecek olan bütün arkadaşlarımı listeye link adresleriyle beraber ekleyeceğim.  Bu arada mimi yapacak olan arkadaşlar lütfen yukarıdaki resmi eklemeyi unutmasınlar. Sevgiyle, saygıyla,  bol gülücükle, mutlulukla kalın. ♡♥



6 yorum:

  1. Ne güzel, ne içten bir mim olmuş. Vaktim olursa ben de cevaplayım bu güzel soruları Zehracım. Yüreğine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Neşelim 😊. Sorular çok keyifli yapmanı çok isterim canım benim mutlaka yap 😊. Sevgilerimle ❤

      Sil
  2. 4. soruya verdiğiniz cevap, harikaydı, efendim :)
    Ve kurgu olmayan, gerçek insanlar sözünüze yürekten katılıyorum, kaleminize sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili N.G. beğenmiş olmanız ve bu güzel yorumunuz ile ziyaretiniz beni çok mutlu etti =). İyi bir yıl diliyorum size saygılarımla :)

      Sil
  3. Keyifle okudum. Özellikle emeğe saygina alkış tutuyorum. Yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilgün hanım :). Sonuçta hepimiz bir şeyler yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de çok emek verip çok çaba harcıyoruz. Kimsenin kimseden daha üstün olmadığını düşünüyorum daha tecrübeli belki bazı konularda daha bilgili olanlarımız var onun için de daha fazla saygıyı hakediyorlar elbette. Ama bence burada bu işi yapan ve buna saatlerini harcayan herkesin emeğine saygı duymalıyız diye düşünüyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ziyaretleriniz beni çok mutlu ediyor. İyi ve güzel bir yıl diliyorum size :). Sevgilerimle ❤

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.