damla çikolata
kiraz
kirazlı parfe
kurabiye . Pembe düşler
parfe
parfeler
soğuk pasta
şükür
PEMBE DÜŞLER # KİRAZLI PARFE
Pembe düşler#kirazlı parfe |
Güzel bir güne merhaba diyerek başlamak istiyorum söze. Herkes iyimi? İyi olalım lütfen. İyi olmamız için o kadar çok sebebimiz var ki. Şükretmemiz için o kadar çok neden var ki! Biz de olmadığı, ya da eksik olduğu için üzüldüğümüz şeyin bir başkası için tamamen hayal olduğunu, şikayet ettiğimiz şeylerin başka canlar için bulunmaz bir nimet olabileceğini hiç düşündünüz mü?
Bu gün şikayet ettiğimiz sıcakları kışın çok arayacağımızı, buz tutmuş sokaklardan işe gitmek için geçerken yazın o sıkıldığımız, şikayet ettiğimiz pöflediğimiz yazı bize fellik fellik aratacağını düşündünüzmü hiç? Ben düşünüyorum. Offf çok sıcak dediğimde, kışın Allah'ım bu nasıl soğuk dediğimi hatırlıyorum.
Ama insanız işte hiçbir şeyden mutlu olamıyoruz. Sıcakken, soğuk, soğukken sıcak isteyişimiz hep bu yüzden. Yalnızken kalabalık, kalabalık olduğunda da yalnızlık istememiz bu yüzden. Tatlı yerken tuzlu, tuzlu yerken tatlı çekmesi canımızın hep bu yüzden.
Neyse, böyle konuşuyorum da şikayet etmekten vazgeçiyormuyum? Tabii ki hayır =), şimdi bu yazıyı yazarken bile öfff çok sıcak dediğimi farkettim =).
Aslında başka bir şey yazacaktım ama kelimer beni buraya çekti. Ne yapalım kısmet buymuş o zaman deyip, yine sıcak günlerin kurtarıcısı yeni bir parfe tarifiyle konuyu kapatayım =). Sizleri pespembe düşler göreceğiniz müthiş bir Pembe Düşler # Kirazlı Parfe tarifiyle konuk etmek istiyorum bu sefer =). KurabiyeciMiss' e hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Ellerinize, emeklerinize sağlık
Pembe düşler#kirazlı parfe |
MALZEMELER
2 poşet krem şanti ( 75+75 gr )
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı
1 su bardağı süt
1 küçük paket çilekli süt ( 200 ml )
1 kase doğranmış kiraz
1 paket vanilya
1 paket Eti kakaolu kurabiye
1 çay bardağı damla çikolata
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Krem şantimizin 1 paketini çilekli sütle (gıda boyası kulkanacaksanız sade süt de kullanabilirsiniz ), 1 paketini 1 bardak sade sütle katılaşana kadar çırpıyoruz. Çırptığımız krem şantileri buzdolabına kaldırıyoruz.
Çekirdeklerini çıkardığımız kirazları, küçük küçük doğruyoruz. Sarılarından ayırdığımz yumurta akımızı 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya ve 1 kaç damla limon suyu ile birlikte iyice köpürüp katılaşana kadar mikserimizin en yüksek devrin de çırpıyoruz.
Köpük köpük olan yumurta aklarımızı eşit şekilde krem şantilere bölüştürüp bir spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz. Çikekli süt ile çırptığımız şantimize 1 çay bardağı damla çikolata ve kirazlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Streç film ile kapladığımız kalıbımızın içine döküyoruz. Bisküvilerimizi elimizle irice kırıp beyaz şantimize ekleyip iyice karıştırıyoruz ve kalıptaki şantimizin üzerine ekliyoruz. Üzerini streç film ile kapatıp dolabımızın buzluk kısmına koyuyoruz. 1 gece buzdolabında beklettiğimiz parfemizi servis yapmadan önce dolaptan çıkarıp 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.
## AFİYET OLSUN ##
Kirazlı parfe tarifinin özellikle şeker miktarına dikkat ettim. Malzemelerin bazıları zaten tatlı olduğu için ilave şekerin az kullanılması hoşuma gitti.
YanıtlaSilMalum kullandığımız şekere ve yağa dikkat edeceğimiz yaşlara merdiven dayadık.
Havalar bu ara çok üşüttüğünden soğuk yiyecekleri pek canım çekmiyor ama sıcak günler için ideal olur parfe tüketmek.
Eline sağlık Zehracığım :)
Çok teşekkür ederim Zülalcim evet havalar soğuk olunca can pek istemiyor ama yaz için muhteşem bir tatlı 😊. Hem sunum hem tad olarak nefis. Haklısın artık şekere yağa dikkat etmek gerek 😁. Sevgilerimle.
Sil