Hayallerimiz ve Biz # Mim #




Hayallerim

Herkese merhaba  =), çok güzel bir mim ile geldim bu sefer. Yapmaktan büyük keyif aldığım ve beni bu güzel mime dahil eden herkesin sevdiği, abla bildiği sevgili Ece ablamız Ece Evren ve daha sonra da canım arkadaşım, güzel yürekli onu tanımaktan  büyük mutluluk duyduğum sevgili Tigrisimm Cafe Tigris tarafından mimlendim =). Söylememe gerek var mı bilmem. Tabii ki her zaman ki gibi yapmakta geciktiğim bir mim. Geciktiğim için beni bağışlayacağınızı biliyorum sevgili Ece ablacığım ve sevgili cancazım Tigrisimm =) ♥♥


# Hayallerim #

1.Hayal kurmaktan hoşlandığınız yer ya da zaman dilimi var mı?


Gerçeği söylemek gerekiyorsa yok. Çocukluğumdan beri hep hayal kurarım  ben, yanlış anlaşılmasın hayalperest biri değilimdir =).  Hatta fazlasıyla mantıklı bir insanım yani hayatımı hayallerim yönlendirmiyor tabii ki ama özellikle yalnız olduğumda hayal kurmayı seviyorum. Bazen en kötü olduğum zamanlar da hele de yüreğim üşümüşse hayallerime sarılıyorum. Kibritçi kız gibi bir kibritin ışığın da türlü hayallere dalıp ısınabiliyorum.

# Hayallerim #

2. En çok nelerin hayalini kurarsın?

Bilmem sanırım herşeyin hayalini kurabilirim. Çok komik hayallerim de vardır benim, çok ciddi hatta bazen resmen kaşları çatık diyebileceğim hayallerim de.  Mesela ben çocukken daha okula başlamamışken bir taş duvarımız vardı komşu bahçeyle bizim bahçemizi birbirinden ayıran ve ben o bahçe duvarına yetişebildiğim kadar uzanır o kocaman beyaz bulutlara bakar ve bir kuş olmak isterdim. Kuş olup o bulutlardan bir parça kesip tavada pişirip yemek isterdim =). Taa ki okula başlayıp da o bulutların çaydanlıktan çıkan su buharı olduğunu öğrendiğim güne kadar kurdum bu hayali. Ehh yaşadığım hayal kırıklığımı da varın siz düşünün artık =). Yani bazı hayallerin bir de kırıklığı var ki aslın da tedavisi mümkün değil =). Ama yine de çok severim hayal kurmayı, üşüdüğüm de mesela şömine hayal ederim. Çocukluğumdan beri hep bir şişenin içine küçük bir not koyup denize saldığımı hayal ederim mesela. İçine iki güzel söz yazdığımı sonra o şişeyi çok uzaklarda birinin ağlarken bulduğunu ve o iki sözün onu gülümsettiğini hayal ederim.  Hadi canım sen de mi dediniz!... olsun sorun yok benim hayalim değil mi istediğim gibi kurarım siz inanmazsanız inanmayın =).

# Hayallerim #


3. Şimdiye Kadar Çok Hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?

Hepsini olmasa da pek çoğunu gerçekleştirdim şükür. Gerçekleşmesi gereken bütün hayallerim gerçek oldu Allaha şükür, kalanı da zaten hep hayal olarak kalsın amaçlı kurulan hayaller di. Bazı hayallerin sadece hayal olarak kalması gerekiyor diye düşünüyorum. Hem zaten hepsi gerçekleşirse hayal kurmanın ne anlamı var ki!.. 

# Hayallerim #

4.Henüz gerçekleşmemiş ama ille de gerçekleşecek dediğiniz bir hayaliniz var mı? 

Sakıncası yoksa anlat çabuk nedir? 
Gerçekleşmemiş ama gerçekleşmesi olası bir değil bir çok hayalim var. En büyük hayalim daha önce de pek çok bahsettiğim ve gerçekleştirebileceğime inandığım hayalim, İzmir'in küçük sahil kasabalarından birine, mesela Urlaya, mesela seferihisara yerleşip kalan ömrümü orada yaşamak istiyorum. Mavi deniz, mavi gökyüzü, mavi yani huzur işte en güzel hayallerimi kurmaya devam edebileceğim yer. Daha ne olsun =). 

# Hayallerim #
Gelelim mimlediklerime mimlediğim arkadaşlarımın bu mimi  yapmamış olduklarını düşünüyorum.

Siyah Kuğu
Yaşam pare
Aytül Örcün Ayna Hikayesi
Gazeteci N.G
1masalgibi Emine Bektaşi
İstanbul Hanımefendisi
Bir makina mühendisinin bloğu Abdüssamet Karış

Sizlerin  de hayallerinizi merak ediyorum.
En güzel hayaller en güzel gerçekler sizlerle olsun 😊

KurabiyeciMiss

32 yorum:

  1. Yaparım bitanem çok teşekkür ederim. Çok güzel yazmışsın hayal kurmak güzeldir. Senin hayallerin çokkk tatlı umarım gerçek olurlar en kısa zamanda. Kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsınn ♥. Çok teşekkür ederim Kuğumm amin inşallah hepimizin hayalkeri gerçek olsun inşallah =). Cevaplarını merakla bekliyorum =)♥♥

      Sil
  2. Deniz kıyısına yakın yaşıyorum dilersen bir şişeye notlar yazıp Marmara Denizi'ne bırakabilirim. Ya da Boğaz'da bir vapura binip Karadeniz'in üst akıntısına güvenip Ege'ye ulaşabilecek bir mektup gönderebilirim. Son hayalini gerçekleştirip Ege sahillerine yerleştiğinde kim bilir belki de karşına çıkar? Bak şimdi bende hayal kurmuş oldum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir hayal bu Zülal =). Düşününce bile mutlu oldum =). Sahil kasabasında yaşamak istiyorum ama denize yakın olduğu için değil denizi daha mavi olduğu için =). Huzur olduğu için. Şehirde de denize yakınım aslında. Her sabah denizi görerek kahvaltımı yapıyorum =). Bak şimdi bir hayal deryasına daldım ki sorma sayen de. Çocukluğumdan beri ne zaman kıyıya gelsem gözlerim şöyle bir tarar etrafı belki bir şişe bulurum diye şimdi 2 misli bakıcam Zülal'den selam var mı diye =). Hayalime ortak olduğun için teşekkür ederim sana ♥. Kocaman Sevgilerimi saldım bende Ege kıyılarından Marmara'ya ulaştırsın sana

      Sil
  3. Hayal kurmadan hayat olmaz ki :) Hayal kurmaktan hiç vazgeçmediğiniz günler yaşamanızı temenni ediyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç vazgeçmedim bu yaşıma kadar. Gerçekleşsin diye kurmadığım hayallerim vardır benim =). Onlar hep orda durur ve ben zaman zaman çekip alır sonra yine yerine bırakırım. Çünkü o hayaller güçlü tutar beni hala çocuk yanımı sakladığımı hatırlarım =). Sevgilerimle Yurdagül hanım çok teşekkür ederim =)

      Sil
  4. Hahaah hayalinde bile yemek yapmaktaymışsın Zehracım, bak bulut kızartması tarifi istiyorum en kısa zamanda haberin olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha =) çok teşekkür ederim Handancım yaa bak bunu hiç düşünmemiştim =). Oysa çok uzun yıllar yemek yapmayı hiç sevmedim ben. Annem ağlaya zırlaya yaptırırdı. Ben ağlarken de seni alan adam 3 gün sonra bana geri getirir derdi hahaha =). Bulut kızartması evet haklısın en kısa zaman da bu blog da der reklamımı da yaparım sayen de =). Sevgilerimle ♥♥

      Sil
  5. Ya ama sen çok tatlısın, buluttan bir parça kesip tavada pişirmek demek :) O zamandan gelen bir pişirme güdün varmış bak:) Yüzümde kocaman bir gülümseme ile okudum Zehram, çok ama çok keyifli olmuş, emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama sen de çok tatlısın ki çok teşekkür ederim =). Ya pişirme güdüsü değil belki de yeme iç güdüsü daha ağır basıyordu sanki =)). Pişirme isteği çiğ yenmeyeceğini düşündüğümden olsa gerek ahahaha. Handana da dediğim gibi annem zorla yaptırırdı yemekleri =). Seni de mimleyecektim ama çok mu üstüne gelmiş olurum diye mimlemedim =)). Ama aklımın bir köşesinde sana sormak vardı. Yapmak istersen senide hemen listeye eklerim senin de hayallerini öğrenmek isterim canım benim =). Sevgilerimle.

      Sil
  6. İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar değil mi azizim 😊 Eline sağlık mim tam kıvamında, hamuru da iyi tutmuş 😊 Teşekkürler beni de unutmadığın içün, çok mim birikti, müsait vakti bekliyorum inşallah. Sevgileğğğ ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emine hatuncuğumm hayallerim ve ben ayrılmaz bir bütünüz zaten =). Çok teşekkür ederim ama inşallah mayasını biraz fazla kaçırmamışımdır =). O kadar güzel yerleri gezip üstüne bir de Amerika'ya yerleşince sende hayal çok birikmiştir diye düşündüm =). Olsun beklerim ben sıramı =). Sevgilerimle canım benim =). ♥

      Sil
  7. Bulutu pişirip yeme düşüncesi çok tatlı yaa :) keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Destino 😊. Çocukluk işte bulutların yenilebilecek bir şey olduğunu zannediyordum 😄. Hem o zaman daha okula bile gitmiyordum ki 😄😄.

      Sil
  8. Unutmamissin çok tesekkur ederim harika bir yazi olmuş en kisa zamanda yazacagim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmadım 😄. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için merakla bekliyorum hayallerini 😊. Sevgilerimle

      Sil
  9. Süperliii bir mim yazısı olmuşş.. Hayal kurulmazda napılır.. Ahh o bulutları be nelere benzetiyordum tahmin edemezsin :D .. Olsun şimdi bile ara sıra yapıyorum.. Hayal kurmadan nasıl yaşanır bilmeyenlerdenim.. Kalemine sağlık.. Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Hülya insan hayal kurmadan duramaz ki 😊. Ben de hala bulutlardan fal bakarım kendime ve inan o anda canım sıkkınsa bile mutlu olurum 😄. Ben de bilmiyorum ve asla da öğrenmek istemiyorum 😊. Sevgilerimle.

      Sil
  10. Teşekkürler davetin için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim dilerim en kısa zaman da sizin de hayallerinizi öğreniriz 😊. Saygılarımla

      Sil
  11. Bende yaptım bunu, yazması da okuması da çok eğlenceli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Samet bey hoşgeldiniz 😊. Gerçekten yapması en keyifli mimlerden. Birde çocukluğa dönmek var ya işte en güzeli o 😄. Saygılarımla

      Sil
  12. Ne güzel hayaller 😊. Caydanliktan bulut ha 😊. Umarim tüm hayallerin gerçeklesir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Derya'cım eve gelip saatlerce çaydanlığa bakmıştım kuzine bir sobamız vardı ve üzerinde hep çaydanlığımız dururdu, saatlerce içinden bulut çıksın diye beklemiştim sonun da öğretmenin hiçbir şey bilmediğine karar vermiştim 😄. Çok teşekkür ederim dilerim hepimizin hayalleri gerçek olur 😊. Koskocaman sevgilerimle 💖

      Sil
  13. Hala gülüyorum;)) De gidi deee(bizim buralarda anneler böyle der ya;)
    Zehra ne tatlı kadınsın sen.Yoruma gecikmişim benden önce bulutlardan bahseden arkadaşlar olmuş.Pişirme isteği çocukluktanmış demek.Kırk yıl daha düşünsem bulut pişirmek aklıma gelmezdi.Bir de hayal sever bilirdim kendimi.Tamam öndesin kabul ediyorum.Ayy hala gülüyorum;) Karnımda bilgisayar hoplamaya devam ediyor;))
    Bu mimi ilk gördüğümde tam benlik demiştim.Ama 1 davetim daha var yapmam gereken.Davete gerek yok.Senden mimlendim varsayıyorum.Çok üst üste mime boğmayayım bloğu daha sonra yazacağım ben de.Gerçekleştikçe yenilenen hayaller dileğimle,şu anda sana sarıldığımı hayal ediyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytülümmm sen de çok tatlısın ki😄. Gerçeği söylemek gerekirse inan bana sen ilk aklıma gelendin ama sen beni mimledin ya ondan ben de hemen karşılık olmasın dedim (kelimeyi bulamadım ama eminim ki sen beni anladın)😶😄. Ama senin hayallerini ve onları nasıl anlatacağını çok merak ediyorum ve hemen seni de listeye ekliyorum tabii ki ve ayrıca çok teşekkür ediyorum böyle düşündüğün için 😊. Zaten biz aynı memleketin insanı değilmiyiz ayrımız gayrımız mı var? 😄 Seni güldürebildiysem ne mutlu bana. İnan benim çocukken kurduğum daha ne hayallerim var bir bilsen ben tam bir hayalciydim o zaman 😄. Hoş büyüdüm ama hala hayalciyim 😄. Ben de sana sarılıyorum kocaman sevgilerimle 💙💕💖

      Sil
  14. Benim de severek yaptığım bir mim di .Çocukluğumdan beri hiç vazgeçmedim bulutlarımdan çaydanlıktan çıkan buhar olsa bile:))))) sırt üstü yatıp bulutlardan şekiller çıkarırdık bazen aynı niyetle baktığım bile olur gökyüzüne ,hep daha da yukarısı nasıl diye merak eederdim onu da uçağa binince gördüm atlasan seni tutacakmış gibi:))))
    Çok keyifli cevapların olmuş canım görsellerine de bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Hatice'cim ben de hiç vazgeçmedim 🤗. Hala herkes şarkılardan fal tutarken ben bulutlardan fal tutuyorum kendime 😄. Zıp zıp değil mi ne güzel olur bulutların içine atlamak oradan oraya zıplamak 😄. Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için sevgilerimle =) 💜

      Sil
  15. Umarım en kısa zamanda Urla'ya yerleşirsin. Hem o zaman deniz kıyısında olacağından bir şişe alıp, içine - artık yazacağın not sana kalmış- not yazıp, tıpasını kapatıp dalgalara bırakırsın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Müjde'cim ne güzel dilekler bunlar 🤗. Urla işi anca çocukların okulları bitip kendi hayatlarını kurmalarından sonra olacak bir hayal 😊. Ama dilerim Rabbim nasip eder 🤗. Ve inşallah ben o şişeyi denize bırakırım. Belki cevap bile gelir ne dersin! Hayal kurmak ne güzel bir şey ya çok teşekkür ederim sevgilerimle 😊💙

      Sil
  16. Canımmmm Zehrammmm nasıl da huzurla okudum hayallerini sen en az yemek yapmak kadar yazmada ve hayallerde de çok başarılısın seviyorum seniiiii 😘❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tigrisimmm canımmm benim çok teşekkür ederim bunları senden duymak ne kadar güzel 🤗😄. Biliyorsun ki ben de seni çookk seviyorum 💕💕❤

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.