TUZLU ÇUBUKLAR

Bu tuzlulara bayılacaksınız. Kıyır kıyır. Çayın yanında da nefis oluyor. Üstelik uzun süre bayatlamadan ağzı kapalı bir kavanozda tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.  Çocuklar içinde güzel bir atıştırmalık oluyor ( ne yalan söyleyeyim benim içinde çok iyi bir atıştırmalık :) ) . Şiddetle tavsiye ediyorum :). Hadi boş durmayalım o zaman. Mutfağa gidelim ve bu güzel tuzluları pişirelim :) . Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık :).


Tuzlu çubuklar


MALZEMELER

1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı ( sarısı üzerine kullanılacak )
Aldığı kadar un
Çörek otu, susam

Tuzlu çubuklar

YAPILIŞI

Derince bir kabın içine margarin,  sıvı yağ,  yoğurt, yumurta akı ve sirkeyi koyup iyice karıştırıyoruz. Un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı harmanlayıp yağlı karışımımıza yavaş yavaş eleyerek ekliyoruz. Ve kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun çubuklar yaparak bir bıçak yardımıyla 4-5 parmak uzunluğunda  çubuklar kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize belli aralıklarla diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serperek önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
                   
                    ## AFİYET OLSUN :) ##


Tuzlu çubuklar





2 yorum:

  1. konya gevreği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylemiymiş! Gerçekten bunu bilmiyordum =). Ben tuzlu çubuk dediydim =)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.