Bazı Borçlar Ödenmez...


"Kaygılanma çocuk, herkes ölür. Kimi toprağa kimi yüreğe gömülür."




Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu'nu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye'nin Ata'sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.

Winston Churchill
İngiltere Başbakanı, 1938


10 Kasım

Atatürk, uluslararası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının
öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur.

UNESCO'nun Atatürk tanımı.

Mutlaka izleyin
Bazı borçlar  vardır ödeyemezsin.

Mustafa Kemal bir temeldir. Bir yöndür. Yapılmış, her şeyi bitmiş bir bina değildir. Onu ancak devam ettirerek, sürdürerek sevebiliriz. Kendisine yeni şeyler, yeni değerler ekleyerek sevebiliriz. Yalnız yüreğimizle değil, aklımızla da sevelim. Mustafa Kemal en büyük zaferini o zaman kazanmış olacak.

Cemal Süreyya


10 kasım

Yüreklerimize gömdüğümüz Atamızın 78.ölüm yıldönümünü saygı, özlem ve şükranla anıyoruz.......


10 Kasım







KurabiyeciMiss

32 yorum:

  1. Güzel video olmuş teşekkürler paylaşım için.

    bide bunu izlemenizi tavsiye ederim : Vatanım Sensin 3. Bölüm Fragmanı - 3 (Mustafa Kemal)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Zeyp beğenmenize çok sevindim. Vatanım sensin'i ilk başladığı günden bu yana severek izliyorum bu fragmanı gördüm çok etkileyici. 2 bölümdür zaten gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Bu gün bu sahne resmen nefesimi kesti ve görmek nasip olmayan Atamı ne kadar özlediğimi anladım 😢.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Hem de nasıl Handan, hem de nasıl özledik, özlüyoruz 😢.

      Sil
  3. Şimdi 10 Kasım resmi töreninden geldim. Büyük sessizlik vardı. Sirenler beni her zaman çook etkiler ama bu kez bir kat daha fazla etkiledi. Neydik, ne oluyoruz düşüncesi beni çok tedirgin ediyor. Ama eminim ki bu millet bu vatanı sonuna kadar korur kollar... En azından ben ve benim yetiştirdiğim sonununa kadar ulu önderin izinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh o sirenler insanın tüylerini diken diken eden sirenler 😔. İnşallah o günlere kalmayız ama aynı sizin de dediğiniz gibi biz ve bizim yetiştirdiğimiz evlatlarımız sonuna kadar Ata'mızın izin de olacağız. Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

      Sil
  4. 10 Kasımlarda ben hep ağlamaklı olurum Zehram. O hep bizimle yaşayacak. Mekanı cennet olsun.
    Ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Blanam 😢. İzledinmi bilmiyorum ama Vatanım sensin de bir bölüm vardı ki sırf o sahne için 2 kere izledim aynı diziyi. Gözyaşlarıma engel olamadım 😢. Amin inşallah cennet olsun. Onu unutmak mümkünmü. Her daim kalbimiz de. Çok teşekkür ederim canım benim sevgilerimle 💕💜.

      Sil
  5. Tüm dünyanın kabul ettiği hayran kaldığı bir lider ATAMIZ.
    Ona hayran olmayanlar da artık hayran kalmaya başladılar.
    Nur içinde uyusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah Deryacım. Dünyanın hayran olduğu bir şahsiyete hayran olmayanlar sorunu kendinde aramalılar bence 😊. Teşekkürler canım benim sevgilerimle 💕💖.

      Sil
  6. Bugün nasipmiş seni tekrar ziyaretim için Zehra kızım. Bugün ortak kaderlerimizin, gidişat ile ilgili; Ata'mızın anılarak ve bu şuurdan hareketle bir bütün olduğumuzu, insanlar olarak diğer konularda ne kadar ayrılığa ve anlaşmazlığa düşsek de belki haklı, belki haksız olarak, bugün biz olmalıyız ki vatanımız tekrar selâmete ulaşsın. Yayının için seni kutluyorum. Sevgilerimle yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece ablacım hoşgeldin. Ne kadar da doğru söylüyorsun. Tam da şimdi bir olma zamanı. Amin inşallah selamete ulaşırız ülkem olarak. Sevgilerimle Ece ablacım öpüyorum ellerinden 😚💖.

      Sil
  7. Nurlar içinde yatsın....çok özlüyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Müjdecim inşallah. Ben de, çocuklarım da çok özlüyoruz. Milletçe özlüyoruz 😢. Sevgilerimle 💖💖

      Sil
  8. "Kaygılanma çocuk, herkes ölür. Kimi toprağa kimi yüreğe gömülür."
    Ne mutluyum ki çocuklarımız, bizim neslimiz O'nu bilecek, tanıyacak...
    Ne mutluyum ki, biz sadece ağlayıp sızlanarak değil, eğiterek, öğreterek, devam ettirerek tutacağız yasımızı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınığımm ne güzel söyledin evet çocuklarımız Ata'mızı okuyarak, araştırarak, bizlerin anlatımı ile fikirlerini öğrenecek ve nesilden nesile aktaracaklar.

      Sil
  9. Her geçen gün ona olan ihtiyacımız artıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Her geçen gün daha da çok artıyor. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için.

      Sil
  10. Çok güzel bir paylaşım olmuş.Yüreğinize sağlık.Hep kalbimizde ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hacer hanım. Sonsuza ksdar hep kalbimizde. Sevgilerimle.

      Sil
  11. Ahhhh... Atam.... Nur içinde uyusun. Eşi benzeri olmayan Dev lider...
    kalemine sağlık Zehracım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sinemcim, amin inşallah nurlar için de uyusun. Sevgilerimle

      Sil
  12. Çocukken 10 kasım demek kasımpatlar demekti.Son yıllardaysa açan her yeni çiçek Atam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel, ne kadar doğru bir yorum Aytül. Bütün çiçeklere selam olsun 💖. Sevgilerimle.

      Sil
  13. Cemal Süreya'nın söyledikleri ayrı bir önem taşıyor. Kurtuluş Savaşını gerçekleştiren nesil artık yok. Bir de her şey devinim halinde. Aldığımız mirası ileriye taşımak için o günleri yaşamayanlar olarak İlke ve inkılapları tekrar tekrar yorumlayıp öyle yol almalıyız. Hayatı savaşmakla geçmiş önderin "Yutta barış, cihanda barış" sözünün acı tecrübelerden sonra söylendiğini düşünürsek barışın kıymetini de bilmeliyiz. Zaman zaman savaş çığırtkanlığı yapıldığı için söyledim bu son sözlerimi. Tarihten ders almalıyız. Ki Atatürk yaşananları da kaleme alarak bize ilk ağızdan çok değerli bir eser bırakmıştır... Yeri dolmaz. Ruhu şad olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah nurlar için de yatsın Atamız ve bütün şehitlerimiz. Gerçekten öyle o kadar doğru söylemiş ki Cemal Süreyya yapmamız gereken şeyleri sıralamış bir bir. Atatürk, Nutuk gibi öyle bir dev eser bırakmış ki bizlere sadece onu okuyup bizlere neler anlatmak istediğini anlamaya çalışsak, o İlke ve inkılapların, barışın, o gün yapılanların değerini çok daha iyi anlayacağız belki de. Ama bütün bunları bilmeyen, araştırmayan, okumayan bir nesil yetişiyor gibi sanki. Hele o çığırtkanlar Rabbim ülkemizi selamete çıkarsın inşallah. Bu topraklarda bizler huzur için de yaşayalım, vatansız kalmayalım diye can veren binlerce vatan evladı var. Sen öyle güzel anlatmış ve özetlemişsin ki bana söyleyecek çok fazla bir söz kalmamış yorumuna, yüreğine sağlık. Sevgilerimle ♥

      Sil
  14. Herkes görsün bu yazıyı. Özellikle görmezden gelmeye çalışanlar. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederim Turgay bey. Bizler ne kadar göstermeye çakışırsak çalışalım onlar yinede görmezden gelecektir. Ziyaretiniz ve bu güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim 😊. Saygı ve selamlarımla.

    YanıtlaSil
  16. Güzel bir yazı Güzel sözler Nurlar İçinde uyusun ATAM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah mekanı cennet olsun Ata'mızın Mayısçım. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.