ÇİKOLATALI SUFLE

http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/01/cikolatali-sufle_27.html

http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/01/cikolatali-sufle_27.html


 Bu gün de nefis bir çikolatalı sufle yapalım diyorum. Hem kendimizi biraz şımartalım hem de şu çikolata krizlerine bir son verelim ne dersiniz? Valla sizi bilmiyorum ama ben çikolataya bayılırım hele de böyle nefis bir suflenin için de asla hayır demem.sizlerinde aynı fikirde olacağınızı düşünüyorum. En azından büyük çoğunluğunuzun üstelik çocuklar da bayılıyor. O zaman herkesi mutlu etmenin yolu sufleden geçer. Başlayalım mı? Şimdiden elinize emeğinize sağlık

http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/01/cikolatali-sufle_27.html

GEREKLİ MALZEMELER

150 gr, bitter çikolata
5 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı kakao
4 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker

Kalıplar için

1 tatlı kaşığı margarin
2 yemek kaşığı toz şeker

 Üzerine 

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Çikolatayı parçalar halinde bölerek margarin ile birlikte cam bir kaseye koyuyoruz. 1/3'ünü kaynar suyla doldurduğumuz küçük bir tencerenin üzerine kaseyi yerleştirip, çikolatayı benmari usulu eritiyoruz  (kaynar suyun üzerinde  buharın etkisiyle eritme işlemi). Kakaoyu ilave edip, topak kalmayana kadar karıştırdıktan sonra kaseyi buharın üzerinden alıp soğumaya bırakıyoruz.

 Yumurta aklarına azar azar şeker ilave ederek mikserin en düşük ayarında katılaşıp kar gibi olana kadar çırpıyoruz.

Bir spatula yardımıyla yumurta aklarının 1/4'ünü çikolataya yediriyoruz ve daha sonra kalan yumurta aklarımızı  kısım kısım ekliyoruz ve dikkatlice karıştırıyoruz. Mini sufle kalıplarımızı yağlayıp her yerine toz şeker serpiyoruz. Çikolatalı karışımın 3/4 kadarını kalıplarımıza dolduruyoruz önceden ısıttığımız fırınımızda 200 derecede üstleri kabarıp sertleşene kadar 10-12 dakika pişiriyoruz. Tabii suflelerimiz pişene kadar fırınımızın  kapağını açmıyoruz. Fırından çıkardığımız suflemizin üzerini pudra şekeriyle süsleyip sıcak olarak servis ediyoruz..             
AFİYET OLSUN :)
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/01/cikolatali-sufle_27.html

ÖNERİ; 

vanilyalı dondurma ile harika . naçizane tavsiyemdir :)

 PÜF NOKTASI: 

Yumurta akları fazla karıştırıldığında sulanma yaptığından çikokata'yla yavaş ve dikkatlice karıştırmalıyız.




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.