Ne güzel demiş şair;
"Geleydin bir çay içimi;
Sen "ÇAY" dökerdin,
Ben de "İÇİMİ"...!
Ailecek yapılan güzel bir pazar kahvaltısından sonra, demlikte hâlâ çay var. Bunu değerlendirmek lazım şair'in dediği gibi. Epeydir aklımdaydı sanırım bugün tam zamanı akşam için güzel bir çaylı kek yapayım dedim. Yaptım ve nefis oldu. Evdekiler bayıldı. Sizde yapmak isterseniz, buyrun tarif burda. Hadi o zaman mutfak bizi bekler. Şimdiden, ellerinize, emeğinize sağlık...
"Geleydin bir çay içimi;
Sen "ÇAY" dökerdin,
Ben de "İÇİMİ"...!
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/01/cayli-kek.html |
Ailecek yapılan güzel bir pazar kahvaltısından sonra, demlikte hâlâ çay var. Bunu değerlendirmek lazım şair'in dediği gibi. Epeydir aklımdaydı sanırım bugün tam zamanı akşam için güzel bir çaylı kek yapayım dedim. Yaptım ve nefis oldu. Evdekiler bayıldı. Sizde yapmak isterseniz, buyrun tarif burda. Hadi o zaman mutfak bizi bekler. Şimdiden, ellerinize, emeğinize sağlık...
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/01/cayli-kek.html |
MALZEMELER
125 gr. margarin
3 adet yumurta (oda sıcaklığında )
1 su bardağı+2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı demli ılık çay
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tepeleme kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz. Margarini eritip ılınması için bırakıyoruz. Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyip iyice karıştırıyoruz. Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında çırparak yağı ve demli çayımızı ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz. Hazırladığımız unlu karışımı da ilave ederek 1 dakika daha
çırpıyoruz. Yağladığımız ve hafifçe unladığımız kalıbımıza döküp 45-50 dakika pişiriyoruz. Pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edip pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz. Kekimizi fırından çıkardıktan sonra kalıp elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartıp soğuması için tel bir ızgaranın üzerine bırakıyoruz.. AFİYET OLSUN :)
çırpıyoruz. Yağladığımız ve hafifçe unladığımız kalıbımıza döküp 45-50 dakika pişiriyoruz. Pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edip pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz. Kekimizi fırından çıkardıktan sonra kalıp elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartıp soğuması için tel bir ızgaranın üzerine bırakıyoruz.. AFİYET OLSUN :)
Yazıyla İlgili Düşüncelerinizi Yazabilirsiniz