Karnabahar Kızartması

 Merhabalar,  sizlerle annemin tarifi olan  karnabahar kızartmasının tarifini paylaşacağım. Çok beğeneceğinizden eminim. Şimdiden sizlere kolay gelsin. Ellerinize emeğinize sağlık :)
 Ama önce karnabaharın faydalarından bahsetmek istiyorum. Çünkü kendi küçük ama faydası büyük bu her derde deva sebzeyi birazcıkta olsa tanımakta fayda var diye düşünüyorum.

Karnabahar kızartması

Karnabahar, turpgillerden bir sebze. Kalorisi  ortalama 25 yani oldukça düşük. Lifli bir sebze olduğu için hazımsızlığa  iyi geliyor. Bu yüzden kolon kanserini önleyici etkisi var. Mide rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi sayesinde mide hastalıklarına yakalanma riskinide azaltıyor.
Kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum, ve folik asit yönünden oldukça zengin bir sebze. Ayrıca içeriğinde sülfür silisyum, klor, ve demir de bulunuyor. Kalp içinde oldukça faydalı. Kalp hastalılarına karşı koruma sağlıyor. Obezite riskini azaltıyor. Karaciğeri toksinlerden temizliyor.
İçinde bulunan bazı faydalı bileşikler sayesinde kanserli hücrelerin büyümesini engelliyor. Kolon, göğüs, yumurtalık, akciğer,  mide, prostat gibi pek çok kanser türüne karşı vücudu koruyor.
Beyin gelişimini olumlu yönde etkileyen B vitamini sayesinde beynin işlevinin artmasına, özellikle çocuklarda öğrenmeyi ve zeka gelişimini arttıran ve çocukluk döneminde toksinlerin beyne zarar vermesini önleyen faydalı bileşenler içeriyor ve çağımızın en önemli hastalıklarından olan Alzheimer hastalığına karşı da beynimizi koruyor.
Karnabahar kızartması

Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar
Yeterince su
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

4-5 çorba kaşığı un
Tuz
Su
(Arzu ederseniz, 1 çay kaşığı  pul biber, 1 çay kaşığı karabiber koyabilirsiniz)


YAPILIŞI

Karnabaharlarımızı çiçeklerine ayırıp sirkeli su ile yıkıyoruz. Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su  ile dolduruyoruz  ve orta dereceli ateşte karnabaharların yumuşaklığını  kontrol ederek haşlıyoruz ( ne çok yumuşak olacak, nede çok sert ) ocaktan alıyoruz.  Karnabaharlarımızı süzüp soğuması için bir süre bekletiyoruz. 
Soğuyan karnabaharın çiçeklerini teker teker avucumuzun ortasına koyuyoruz ve diğer avucumuzla üzerine iyice bastırıp dağılmamasına özen göstererek sıkıyoruz ve yassılaştırıyoruz. Bütün karnabaharları bu şekilde yapıp servis tabağına diziyoruz. 
Genişçe bir kabın içine unu, ve damak tadınıza göre tuzu (isteğinize göre baharat ekleyebilirsiniz ) koyup üzerine kıvamı boza kıvamında olacak şekilde su ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.  Yağı kızartma tenceresine koyup kızdırıyoruz. Karnabaharları hazırladığımız unlu karışıma tek tek koyup arkalı önlü iyice sosumuza buluyoruz. Ve kızgın yağın içine atıyoruz. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. 
Karnabahar kızartması
                                
                                                   

Haşlama önerisi; 

Karnabaharın daha faydalı olması ve yukarıda saydığımız özellikle kansere karşı olan faydalarından yararlanmak için çiçeklerini haşlarken tencereye 3-4 adet  yeşil yapraklarından koyarsanız çiçeklerinden daha faydalı olan yeşil yaprakların içindeki faydalı maddeler de haşlama suyuna geçer ve etkisi çok daha fazla olur.

Servis Önerisi;

Kızarttığınız karnabaharları servis tabağına alıp arzu ederseniz yoğurdun içine 1-2 diş sarımsak, bir miktar pul biber  ekleyerek hazırlayacağınız sos ile servis yapabilirsiniz.




Afiyet olsun =)

      Kurabiyecimiss

127 yorum:

  1. Diyete geri dönüş yaptığım şu günlerde bu hiç iyi olmadı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama yaza daha çok var =). Çok teşekkür ederim Beyda hanım 😊. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Karnıbaharın sadece kızartmasını seviyorum.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnabahar çok faydalı bir sebze. Ben çok çeşitli pişiriyorum =). Fırın graten de çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim 😊. Ama haklısınız en güzel hali kızarmış hali 😄. Sevgilerimle

      Sil
  3. Karnabahar ancak bu kadar güzel olabilirdi, efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊. Bu güzel yorumunuzla çok mutlu oldum gerçekten 🤗. Saygılar selamlar efendim 😊

      Sil
  4. Karnabaharı fırında yapıyorum ben de. Yemeğini pek sevmiyoruz, ailece :) Kızartması hep dikkatimi çekiyordu. Bunu mutlaka deneyeceğim. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık :)❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında da çok güzel oluyor İlknurcum çok haklısın. Ama bu şekilde de çok güzel oluyor denemeni tavsiye ediyorum 😊. Çok teşekkür ederim canım benim sevgilerimle 💟.

      Sil
  5. Can'ın annesi bir keresinde una buluyorum diye alçıyla kızartmış karnıbaharı, maaile de oturup yemişler. Nihayet şüphelenip baktıklarında iş işten geçmiş. Bir kasa soda alıp çılgınca onu içmişler sonra. Çok gülerim bu hikâyeye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha Handan çok güldüm gerçekten 😄. O zaman Can'ın annesi karnabahardan sanat eseri yapmış 😄. Çok güzel ve komik bir hikayeymiş artık bende ne zaman karnabahar kızartması yapsam bunu hatırlayıp güleceğim sanırım =). Teşekkür ederim sevgilerimle.

      Sil
  6. karnabaharı her türlü severim ama kızartmasını yememiştim deneyeceğim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnabahar çok faydalı bir sebze Emine hanım 😊. Kızartmasını daha önce hiç yemediyseniz bu tarifi mutlaka deneyin çok beğeneceğinize eminim gerçekten çok güzel oluyor sevgilerimle :)

      Sil
  7. Ne de güzel oluyor, değil mi Zehram :) Ah bir de eşim sevse... :-/ Sebze düşmanı adam :) Bu hafta yapayım ben, karnıbahar olsun başka şey istemem zaten, bir sene yesem bıkmam :) Ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor gerçekten Blanamm mutlaka dene 😊. Eminim bu tarifi eşinde çok beğenecektir, bunun lezzeti bambaşka. Karnabaharı ben de her şekilde seviyorum ama en çok bu halini seviyorum 🤗. Çok teşekkür ederim Sevgilerimle 💕💖

      Sil
  8. Ben o havuzları daha cok severım :) Eller,ne sağlık Zehram

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havuçlarda çok güzel oluyur ki Medinem 😄. Ama inan karnabahar da çok güzel oluyor. Çok teşekkür ederim canım benim sevgilerimle 💖💟

      Sil
  9. Ellerine sağlık Zehra abla canım çekti vallahi :D Ben karnabahar kızartmasına bayılırım ❤ Normal yemeğinden çok kızartmasını yemeyi seviyorum ama bizimkiler kokusunu sevmediği için fazla tercih etmiyorlar sadece ben yiyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablamm karnabaharın her hali güzel aslında çok faydalı bir sebze 😊. Evet turpgillerden olduğundan kokusu biraz kötü ama işte her güzelin bir kusuru var 😄. Kızartması gerçekten çok güzel oluyor bizde çok seviyoruz 😊. Sevgilerimle canım benim 😊

      Sil
  10. çok güzel ve açıklayıcı bi yazı olmuş, ellerinize sağlık devamını bekleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynep hanım hoş geldiniz 😊. İnşallah elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum 😊. Sevgilerimle

      Sil
  11. Sanat eseri mübarek! Eline sağlık canım benim. Ben de burda topikal bir baharat karışımı buldum, geçen senin yaptığın gibi yapıp sosuna ondan kattım. Öyle de çok güzel oldu ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminemm çok teşekkür ederim çok mutlu oldum bu yorumuna 😊. O topikal baharatı çok merak ettim. Neler var ki için de buralarda da varmı acaba. Senin de ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur 😊. Sevgilerimle.

      Sil
  12. Birisi karnabaharlar yapmış da haberim olmamış.
    Geldim de geç kalmadım umarım.
    Nefis bir sunummmmm 😘❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana habwr vermedim mi çok utandım ben şimdi 😶. Yok Tigrisimm sen geç kalmadın ama ben geç kaldım sanırım yorumuna cevapta 😔. Çok teşekkür ederim canım benim koskocaman sevgilerimle 😍💕💕

      Sil
  13. Zehra'yla bugün ne pişirsem derdine son.Yarın da pazar kuruluyor.Ve karnabaharlar Zehra usulü pişiriliyor o zaman ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ne güzel böyle düşünmen 🤗. Çok mutlu oldum Aytülcüm. Bence hemen dene bak gerçekten çok güzel oluyor. Anneme ait en favori tarifimdir kendisi 😄. Sevgilerimle 💕💖

      Sil
  14. Ohhh..:))ben de sadece kızartmasını sevenlerdenim. Rahmetli annem kıymalı yemeğini yapardı hiç sevmezdim. :) sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor yalnız Zehra'cığım ben yapınca çok yağ çekiyor ona bir çare bulamadım, kağıt peçeteye de koyuyorum ama....:( eline sağlık, sevgilerimle :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım karnabaharın en sevilen hali =). Ama birde karnabahar graten var mutlaka onu da dene derim Müjde'cim. Evet gerçekten sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor servis önerisinde de belirttim :). Yağ çekme konusunda haklısın :( daha az yağ çekmesi için sosunun içine su yerine süt koyabilirsin ayrıca daha yoğun bir sos hazırlayarak ve içine yarım tatlı kaşığı kadar elma sirkesi ekleyerek de daha az yağ çekmesini sağlayabilirsin :). Sevgilerimle

      Sil
  15. elınıze saglık tesekkurler tarıf için :) kış geldiğine göre denenebilirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ziyaretiniz ve kıymetli yorumunuz için 🤗. Evet şimdi tam mevsimi deneyebilirsiniz beğeneceğinizi umuyorum sevgilerimle 😊

      Sil
  16. ellerine sağlık bayılırım karnabaharın her türlüsüne 💕

    YanıtlaSil
  17. Ben de çok severim her türlüsünü 😊. Bir de böyle dene Derya'cım çok beğeneceğine eminim 😊. Teşekkür ediyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Ne faydali bir sebzr. Arada pisiriyorum yemegini. Senin kizartma da nefis görünüyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben karnabaharı her şekliyle seviyorum Derya. Gerçekten çok faydalı bir sebze. Ama kızartması başka güzel oluyor 😊. Teşekkür ederim sevgilerimle.

      Sil
  19. Ellerine sağlık canım aynı şekilde ama çiçek çiçek kızartıyordum eskiden eşim hastasıdır:)))
    uzun yıllardır kızartma yemiyoruz bu yüzden fırın da yapıyorum diyette olanlar fırında uygulasınlar yağda kızaranın yerini asla tutmaz ama fena olmuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin tarifi :). Böyle de çok güzel oluyor Hatice'cim denemeni tavsiye ederim karnabaharın en güzel hali :). Fırın da bir alternatif haklısın ben graten olarak yapıyorum fırında üzerine kaşar peyniri serperek o şekilde de çok güzel oluyor. Önerin için çok teşekkür ederim bir de o şekilde deneyeceğim. Ziyaretin için çok teşekkür ederim :). Sevgilerimle

      Sil
  20. Zehra'cımmm sen beni hep acıktırıyorsunn, ellerine sağlık canım. Ben sossuz hazırlıyorum, sosla da deneyeceğim. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna sevineyim mi, üzüleyim mi bilemedim! Gökçe'cimm 😄. Sossuz derken unlamadan mı yapıyorsun? O şekilde kızartmak zor olmuyor mu? Ben de o şekilde hiç denemediğim için merakım kusura bakma 😊. Çok teşekkür ederim denersen beğeneceğini umuyorum canım benim sevgilerimle 😊

      Sil
  21. merhaba blogumu yeni açtım bende beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Bol kahveli :). Geldim ziyaretine hatta ilk önce yeni bir blog zannettim seni. Meğerse yenilemişsin bloğunu hayırlı uğurlu olsun. Çok beğendim yeni bloğunu da.

      Sil
  22. bayılırım bayılırım ama sosunu bilmiyodum iyi oldu öğrendiğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosla çok güzel oluyor deep :). Bi dene bak beğeneceksin :)

      Sil
  23. Hiii ne çok severim! Açıkçası o an tok bile olsam beni acıktırır, öyle ki şu an gecenin bir buçuğu mutfağa gitmek istedim. Evet, bir karnıbahar kızarması bulamayacağım fakat karnımı acıktırmaya yetip arttı fotoğrafı bile. Bu denli faydalı olduğundan bihaberdim yalnız. Ayrıca soslu hiç denememiştim, bir ara denemem lazım. Ellerine sağlık Zehra. Ben bir koşu mutfağa gidip dönüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bir git sen mutfağa seni acıktırmam kötü oldu değil mi? 😄. Evet çok faydalı bir sebze ve bence çok ta lezzetli. Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve ziyaretin için 😊. Bu arada bulabildinmi mutfakta bir şeyler. Çok yemeseydin bu saatte kilo falan yapar sonra 😀. Sevgilerimle ❤

      Sil
  24. Uzun süredir karnıbahar yapmamıştım. Cocuklar da sevmez ki :( kızartmayı severler belki denemek gerek. Ellerinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnabahar çok faydalı bir sebze Deniz hanım 😊. Kızartması da çok güzel oluyor çocukların da beğeneceğini umuyorum 😊. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyatetiniz için

      Sil
  25. Karnabahar Mücverini de deneyin mutlaka afiyet olsun

    YanıtlaSil
  26. Tamam tavsiyeniz için çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim 😊.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok sevindim çok teşekkür ederim sevgili Yaşampare hemen bakıyorum 😀❤

      Sil
  27. Karnıbahar'ın harika bir nimet gerçekten keyifle tüketiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle ben de her türlüsünü çok severek tüketiyorum ama kızartmasının yeri ayrı :). Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için hoşgeldiniz :)

      Sil
  28. Eline sağlık Zehram "Anne tariflerini korumak ne güzel.
    Çok severim,yapmalıyım yakında,iyi ki hatırlattın,kış geldi ne pişireceğim derdine care,sarımsaklı yanına yoğurt ohh miss.
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Merihçimm, annemin böyle çok güzel ve özel tarifleri var. Ben de yeri geldikçe paylaşmak istiyorum :). Karnıbaharı bende çok severim üstelik her türlüsünü ve çok faydalı bir sebze kendisi :). Evet şimdi tam zamanı sarımsaklı yoğurtlada nefiss oluyor benden söylemesi :). Sevgiler benden Merihçim :) ❤❤

      Sil
  29. Bayılırım hemen notlarıma ekliyorum canım eline sağlık 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılırım her türlüsüne :). Yelizcim çok teşekkür ederim sevgilerimle 😙❤

      Sil
    2. Bana da ziyarete beklerim canım :*

      Sil
    3. Yelizcim çok teşekkür ederim gelirim tabii büyük bir zevkle 🤗. Sevgilerimle ❤

      Sil
  30. çok güzel bir anlatım olmuş benimde eşim sevmez ama kızıma yedirmeye calısırım az az bişeyler yaparak bunuda mutlaka deneyeceğim teşekkürler:) blogunuzu takipteyim destek için sizide beklerim bloguma http://herteldehayat.blogspot.com.tr/ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili şerife hoşgeldiniz :). Eminim eşiniz ve kızınız bu tarifi sevecektir beğeneceğinizi umuyorum :). Tabii ki gelirim hatta hemen geliyorum sevgilerimle :)

      Sil
  31. Zehraaammmm ellerine sağlık benimde annemin tarifi :)) Küçükken sobalı oda ile mutfak arası uzaktı çok üşenirdim gitmeye annem karnabahar kızarttığında ablamla koşa koşa mutfak yolunu tutardık. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kızartılmış pulbiber dökerdi yemeyeli epey oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahimi annen de böylemi yapıyor Gözdemm =). Ne güzel bende çok severim hatta. Sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış pulbiberlede ne güzel oluyordur değil mi? Vallahi annenin ellerine sağlık 😍. Ben bu şekilde yaptığım karnabaharı abartısız söylüyorum pirzolaya değişmem. O zaman hemen yap Gözdemm benim, tamda mevsimi :). Kocaman sevgilerimle 🤗😍😙

      Sil
  32. Karnabahar kızartmasını benim oğlan çok seviyor. Kızartırken zorlanıyordum, şu açıdan çiçeklerin girintisi çıkıntısı her tarafının aynı oranda kızarmasına engel oluyordu. Bir dahakine yassı hale getirip öyle deneyeceğim. Parçalamamayı becerebilirsem tabi :) Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  33. Sen öyle güzel şeyler yapıyorsun ki Zülal'cim eminim bu şekilde çok rahat kızartabilirsin 😊. Püf noktası, Karnabaharı ne çok kaynatacaksın ne de az. Zaten kaynatırken iki parmağınla kontrol edebilirsin eğer yumuşamış bir şekilde eziliyorsa olmuş demektir. Çiçekleri iki avucunun arasına alıp iyice bastırdınmı dağılmıyor zaten eminim ki sen daha güzelini yaparsın. Üstelik bu şekilde çok lezzetli oluyor. Şimdiden ellerine sağlık diyorum. Ben teşekkür ederim yorumun için Sevgilerimle 😊.

    YanıtlaSil
  34. Karnabahar kızartmasını severim. Bir de böyle pişireyim. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, denemenizi tavsiye ederim Nahide hanım, bu şekilde gerçekten çok lezzetli oluyor 😊 Sevgilerimle.

      Sil
  35. Merhaba, blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takibe aldım bende bloguma beklerim.

    Düğün DJ
    www.dugundjhizmetiorganizasyon.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkür ederim hoşgeldiniz 😊. Gelirim tabii ki 😊.

      Sil
  36. Çok lezzetli görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim, elinize sağlık. Sayfama beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hoşgeldiniz. Denemenizi tavsiye ederim, beğeneceğinizden eminim 😊. Uğrarım tabii ki de sevgilerimle

      Sil
  37. Çok severim. Güzel öneri olmuş... Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilgün hanımcığım. Çok lezzetli oluyor gerçekten 😊. Sevgilerimle

      Sil
  38. Ne güzel bir yazı olmuş :) Deneyeceğim 🤗 yalnız okudukça yazıları acıkıyorum 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Jess hoşgeldin 😊. Seni burda görmek ne güzel. Bunun için üzgünmüyüm tabii ki de hayır 😄. Çünkü yemek bloglarının fıtratında var acıktırmak 😁. Şaka bir yana ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim sevgilerimle ❤

      Sil
  39. Kızartması olur,yemeği olur,salatası olur,sotesi olur..Sanırım yapma zamanım gelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili Yeşim bencede herşeyi olur ve hepsi de ayrı güzellikte lezzetli olur. Karnabahar kendi başına bir mucize sebze zaten :). Sanırım bence de yapma zamanınız gelmiş :). Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için sevgilerimle :).

      Sil
  40. Yemeğini yemiyor cocuklar. Kızartmasana bayılıyorlar. Servis, sunum muhteşem ekine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güncemm beğenmen beni çok mutlu etti :). Kızartmasını hep seviyorlar gerçekten bende yemeğini oğluma yediremiyorum :). Sevgilerimle ♥

      Sil
  41. Elinize sağlık hem sağlıklı hem leziz bizimde denediğimiz tatlardan .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nevcihan hanım gerçekten karnabahar çok sağlıklı bir sebze. Ziyaretiniz ve kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle :) ♥

      Sil
  42. Ellerinize sağlık karnabahar en sevdiğim desem yeridir canım mı çekti ne :) Bu arada hikaye kalpli kadın blog keşif etkinliğinden geliyorum, sizi takibe aldım, banada beklerim :)
    sevgiler :)

    yenilenmeprojesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için hoşgeldiniz :). Karnabahar hem sağlıklı hemde çok çeşitli tarifleriyle çok lezzetli bir sebze. Sizi izleyiciler kısmında göremedim ama önemli değil. Takibe aldım dediğiniz için belirtmek istedim sadece :). Ziyaretiniz ile beni mutlu ettiniz tabii ki ziyaretinize gelirim sevgilerimle :)

      Sil
  43. Ayy ben bunu ne kadar çok seviyorummmmm 😃 ellerine sağlık canım çekti valla .Bu dev lezzet için bile takibe almalıyım sizi 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Annesi'nin PRENSES'i hoşgeldiniz sefalar getirdiniz 🤗. Çok da enerjik geldiniz mutlu oldum bu yorumunuzla 😍😀. Başka lezzetler de var blogda siz yinede takipte kalın beni 😊. Ben de geleceğim bloğunuza sevgilerimle ❤

      Sil
    2. Oy oy bu nasıl güzel bir ağırlama. 😃 Siz böyle karşılarsanız ben daha çok gelirim.😃 Bakıcam inşallah.Yemeyi severim hele birde güzel olmuşsa daha çok severim.Ama Allah'tan zayıfım 😃 tamam bekkerim her zaman buyrun gelin 😃

      Sil
    3. Çok hoşsunuz gerçekten bir kez daha söylemek istiyorum enerjinize bayıldım 🤗. Her zaman beklerim buyrun gelin ve bundanda büyük mutluluk duyarım 😀. Güzel olup olmadığına siz karar vereceksiniz artık ve de zayıf olmanız ne güzel 😀. Sanırım bundan sonra sık sık görüşeceğiz sevgilerimle ❤

      Sil
  44. Yanıtlar
    1. Sizin uyarınızla farkına vardım ama düzelmiş sanırım sevgili Annesi'nin PRENSES'i çok teşekkür ederim ilginize 😊.

      Sil
  45. Meraba 😃 katnibaharı cok severim valla ohh olsada yesek 😃 teskrler paylasim icin.Takibime alıyorum.sizide bekkerim 😃 sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiklerimden keşke ikram edebilsem Sevgili PRENSES 😀. Asıl ben teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için ❤. Geliyorum elbette bende sizi ziyarete sevgilerimle 😊

      Sil
    2. Yemeyi ve yedirmeyi çok severim 😃 her zaman beklerim ve gelirimde 😃 kucak dolusu sevgiler gönderiyorum samimiyetinize 💗💗💗

      Sil
    3. Ne güzel ortak bir yönümüz var demek ki 😊. Elbette geleceğim bol bol görüşürüz artık. Bende sizin samimiyetinize bayıldım izninizle Prensese öpücüklerimi size de sevgilerimi yolluyorum 😊❤

      Sil
  46. Harika bir tarif. Bayılıyorum þu yemeğe..😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum karnabahar kızartmasını 😊 çok teşekkür ederim Hazal Sevgilerimle 😊

      Sil
  47. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Anadoludan lezzetler hoşgeldiniz 😊. Sevgilerimle ❤

      Sil
  48. Həm bu qədər faydalı, həm də çox ləzzətli görünür. Mütləq bişirib dadına baxmaq lazımdır. Əllərinizə sağlıq.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok faydalı bir sebze aynı zamanda da çok lezzetli 😊. Ama bu şekilde kızartması inanılmaz lezzetli tavsiye ederim mutlaka deneyin sevgili Umman 😊. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için sevgilerimle ❤

      Sil
  49. Merhaba bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım :) banada beklerim http://feracelihanimkiz.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Feraceli Hanım Kız beğenmeniz beni çok mutlu etti 😊. Gelirim tabii ki bloğunuza sevgilerimle 😊

      Sil
  50. Oh ohh mis. Erkekler sevmiyorlar ama bu yemeği nedense ağaç diyorlar :D sizi de bloğuma bekliyorum http://tembelprenses.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür bizim evde böyle bir sorun yaşamıyoruz sevgili Elif Sağlık 😊Karnabaharı herkes seviyor 😀. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz için hoşgeldiniz. Gelirim tabii ziyaretinize sevgilerimle 😊

      Sil
  51. karnabahar hiç sevmesem bile öyle bir yapmışsınız ki benim bile canım çekti ellerinize sağlık efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Sümeyye hanım karnabahar aslında çok faydalı bir sebze, yemeğini sevmiyorsanız bile kızartması çok güzel oluyor gerçekten 😊 Denemenizi tavsiye ederim. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için sevgilerimle 😊

      Sil
    2. Hoşbulduk bende bu güzel yazınız için teşekkür ederim. Eve t faydalı olduğunu biliyorum ama ne kadar faydalı olsa da sevmeyince sevilmiyor ne yazık ki. Ama kızartmasını yemeğe çalışacağım. Sevgiyle kalın :)

      Sil
    3. Çok haklısınız sevmeyince sevilmiyor 😊. Yorumunuz ve ziyaretiniz ile beni çok mutlu ettiniz çok teşekkür ederim tekrardan ❤ Huzurla ve mutlulukla kalın sevgiler 😊

      Sil
  52. karnabaharı da kızartmasını da çok severim valla mide dostu ben ki gastritten müzdarip biri sabahları haşlanmış haliyle çok içli dışlıyımdır :) ellerine sağlıkk😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok faydalı bir sebze 😊. Çok geçmiş olsun benimde midem sorunlu biraz malesef 🙁. Her sabah mı haşlanmış olarak tüketiyorsun? Bazen sabah felaket mide ağrısıyla uyanıyorum ben de 😔 Çok teşekkür ediyorum güzel ve faydalı yorumun için 😊. Sevgilerimle ❤

      Sil
  53. Karnabaharı severim ama kızarma olarak pek yapmıyoruz. Enfes görünüyor kalorili olmasa bide :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnabahar kızartması çok lezzetli oluyor tabii yemeği kadar sağlıklı olmadığının farkındayım ama çocuklarada başka türlüsünü yedirmek zor oluyor 😀. Açıkçası bende bu halini daha çok seviyorum ve bazen kalorisini görmezden geliyorum 😀😀. Çok teşekkürler Nil sevgilerimle 😀❤

      Sil
  54. ayyyy çok güzel görünüyor tadı zaten süper çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz sevgili Muallime Kızımız 😀. Çok teşekkür ederim hem ziyaretiniz hem de bu güzel yorumunuz için sevgilerimle ❤

      Sil
  55. karnıbaharın en güzel hali bana göre =) aşk hali =) hem kolay hem lezzetli, sarımsaklı yoğrtla tadına doyulmaz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de karnabaharın en güzel hali Evrim 😀. Çok başka bir lezzet. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için sevgilerimle 😀❤

      Sil
  56. Karnabahar kızartmasını çok severim.Ellerinize sağlık😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili sibel :) karnabahar kızartmasının lezzeti bir başka gerçekten :) Sevgilerimle ♥

      Sil
  57. Karnabahar severim ama kızartmasını hiç yemedim resimde de göründüğü gibi çok lezzetli ve hoş görünüyor. Bence birde bu tarifteki gibi denemek gerekir haftaya annem geliyor. Anneme bu tarifi uygulatacağım hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  58. Sevgili Bilgirazzi hoşgeldiniz 🤗. Öncelikle geç dönüş için özür dilerim. Karnabahar çok faydalı bir sebze bir çok kişinin aksine sevmeniz ne güzel 😊. Kızartmasını daha önce yememeniz çok büyük kayıp gerçekten çünkü karnabaharın en lezzetli hali 😀. Annenize yaptırmanız da çok iyi fikir bence de çünkü anne elinden çıkan her şey zaten çok güzel olur öyle değil mi? 😁. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve kıymetli ziyaretiniz için 😊

    YanıtlaSil
  59. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Melahat hanım hoşgeldiniz sefalar getirdiniz 🤗 Sevgilerimle😊

      Sil
  60. Hello ! just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Hello ! just an invitation to join us on
    https://plus.google.com/u/0/communities/109662684129677096983

    YanıtlaSil
  61. harika görünüyor eline sağlık bu arada siteniz çok güzel , bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin sefalar getirdin sevgili Hande güzel sözlerin beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim 😀. Tabii ki seve seve gelirim sevgilerimle 😊❤

      Sil
    2. Sevgili Hande bloğuna ulaşamıyorum 😔. Talep ettiğiniz blog gizlidir yazıyor bir kaç defa denedim hep aynı sonuç çıktı G+ da bloğunu bulamadım 😔.

      Sil
  62. Ellerine sağlık tatlım bu arada mimlendin.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semacım hoşgeldin çok sevindim teşekkür ederim ama bloğuna ulaşamıyorum 😔. Kapatıldı diyor inşallah kapatmamışsındır. Adresimi değişti, yoksa yeni bir blogmu açtın bilgi verirsen sevinirim 😔. Sevgilerimle 😊❤

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.