çaylı ıslak kek
çaylı kek
ıslak kek
kekler
kurabiyecimiss
ÇAYLI ISLAK KEK
"Adın üç kere geçti
Saçma sapan bir filmde
Yalnız olsam çok
ağlardım ama annem
bakıyordu.
Otoban dolusu
gürültüyü sıkıştırıp
beynime
Anne dedim, hadi çay
koyda içelim.."
Diyor Ali Sidar şiirinde
Çaylı ıslak kek http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/cayli-islak-kek_22.html |
Gerçekten bazen ne kadar çok düşünceyi sıkıştırıyoruz beynimize. Sonra da bir çay demliyoruz, ohhh miss gibi. İşte o an ne beynimize sıkıştırdığımız düşüncelerimiz ne de vücudumuzu ele geçiren yorgunluğumuz kalıyor. Mutfağımın penceresinden denizi seyrederken en sevdiğim şey annemle çay içip sohbet etmek. Uzun mutfak sohbetlerimiz oluyor annemle. Bir yandan çay içip bir yandan kaynatıyoruz işte demlikte kaynayan çay gibi :) . Eeee çay da yalnız gitmiyor ki. Çayın yanına en yakın arkadaşı kek olmazsa olmaz. O zaman ne yapalım sabah kahvaltısından sonra demlikte kalan çayımızı ziyan etmiyelim öyle değilmi? Haydi o zaman şimdiden ellerinize emeğinize sağlık :)
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (oda sıcaklığında )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli ılık çay
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz (iri kıyılmış)
SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı (şeker)
2 çorba kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
Yarım paket (40 ,gr) çikolata
YAPILIŞI
Öncelikle un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içine eliyoruz. Yumurtaları, 1 bardak şekerle iyice koyulaşıp köpük, köpük olana kadar çırpıyoruz. 1 bardak sıvı yağı ve çayıda sırasıyla ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kuru malzemeleride ekleyerek bir süre daha çırpıyoruz. En son cevizi ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Yağladığımuz fırın kabının kenarlarından ortasına doğru döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlıyoruz bir kabın içine süt, şeker ve Kakaoyu alıyoruz. Bir çırpma teliyle kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Tereyağı ve çikolatayıda ekleyip pürüzsüz homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Çikolata ve tereyağ eriyince ocaktan alıp ara ara karıştırarak ılınmasını sağlıyoruz. Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra elimizi yakmayacak kadar soğuduğunda kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alıyoruz. Ilıyan sosumuzu kekimizin her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
AFİYET OLSUN. :)
PÜF NOKTASI
Keklerinizi pişirirken ilk 30-35 dakika fırınınızın kapağını kesinlikle açmayın. Açtığınız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekiniz kabarmayacaktır.
Kek hamurunda süt yerine demli çay kulanmişsın. Daha once keki hic bu sekilde yapmamistim. Sos tarifi de cok hosuma gitti. Cayli kek tarifini ilk firsatta denemeliyim!
YanıtlaSilBaşlığı okuyunca kekin yaninda çay var sanmistim:) Ellerine sağlık Zehracigim:)
Evet Zülal süt yok bu kekin için de onun yerine çay kullanıyoruz :). Denemeni tavsiye ederim Sosu gerçekten çok güzel oluyor ve sosun içinde yumurta olmaması da ayrıca güzel :). Hahaha Zülalcim çayı da yanına demliyoruz ikisi muhteşem ikili oluyor :). Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve ziyaretin için seni burada görmek inanılmax mutluluk veriyor :). Sevgilerimle :) ♥
SilSiirli kek tarifi ilk kez okudum 😊. Bugün dedim ki Zrhracim ne güzel yorumlar yaziyor biz hep ne güzel eline saglik nefis diyoruz ama gerçekten bu sifatlari hakeden tarifler ekliyorsun arkadasim. Bir yemek kitabi yazmalisin mutlaka 😊
YanıtlaSilDeryacımm bu güzel yorumunla nasıl mutlu ettin beni anlatamam 😍. Bir yemek kitabı yazacak kadar iyimiyim bilmiyorum ama senin beni buna layık görmen inan bana çok onore edici teşekkür ederim bu güzel yorumun ve düşüncen için kocaman sevgilerimi yolluyorum sana 😘❤💕🍲
Sil😍😍😍😙😙😙
YanıtlaSil😀😀❤❤💕💕
Sil