FIRINDA MANTARLI PATATESLİ TAVUK

        Evettt kanat deyince ne geliyor aklınıza? Mangal değilmi? Baharın ortalarına doğru güneş yüzünü gösterip,  baharın müjdecisi son cemrede toprağa düştükten sonra havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayacak ve mangalını, piknik tüpünü kapan koşturacak kırlara, deniz kenarlarına :) . Ondan sonra gelsin miss gibi kanatlar mangalda cızır cızır offff. Valla ben kışı pek sevmiyorum. Bahar en güzel mevsim bana göre, en güzel ayda Eylül tabii :) . O yüzden artık bahar gelsin. Vallahi ben çok özledim. Neyse şimdi gelelim esas meseleye. Bahar değil, mangal yok diye kanat yiyemiyeceğimiz anlamına gelmiyor tabii ki. Şimdi sizlere vereceğim tarifi mutlaka ama mutlaka deneyin çok beğeneceksiniz garanti ederim :) .  Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık.

Patatesin, mantarın, bezelyenin ve tavuğun mükemmel uyumu. Eşsiz bir lezzet
Kurabiyecimiss
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/firinda-mantarli-patatesli-tavuk.html

MALZEMELER

1 kg tavuk kanat
5 adet orta boy patates
500 gr mantar
3-4 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2  adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı bezelye
4-5 diş sarımsak
1, 5 çorba kaşığı Salça
Tuz, karabiber, kekik, nane, kimyon, pul biber
Su
Sıvı yağ

Kurabiyecimiss
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/firinda-mantarli-patatesli-tavuk.html

YAPILIŞI

         Patatesleri soyup elma dilimi doğruyoruz.  Yeteri kadar sıvı yağ koyduğumuz tavamızda hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz. Tavuk kanatlarının fazla derisini temizleyip (ben deri sevmediğim için temizleyebildiğim kadar çıkarıyorum derilerini) onlarıda hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz. Dikdörtgen borcamın altına patatesler,  üstüne tavuklar gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
         Kızartma yağımızı bir süzgeç yardımıyla süzüp tekrar tavamıza alıyoruz. Soğanlarımızı ince bir şekilde (piyazlık) doğruyoruz. Biberleride doğrayıp soğanlarla birlikte yağımızın içine atıyoruz. Sarımsakları bütün şekilde doğramadan ekliyoruz. Pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçamızı da ekleyip bir süre daha salçanın çiğ kokusu gidene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlarımızı ince ince doğrayıp soğanlara ekleyerek  hepsini birlikte soteliyoruz. Son olarak tuz ve baharatlarıda ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz.
            Sotelediğimiz mantarlarımızı tavukların üzerine yayıyoruz. Bezelyeleri üzerine serpiştiriyoruz. Aynı tavanın içine yeteri kadar su koyup kaynatıyoruz. Bunu da yemeğimizin üzerine döküyoruz. İnce söğüş şeklinde doğradığımız domateslerimizle süslüyoruz 200 dereceye ayarladığımız fırınımızın önce alt kısmını daha sonra fırını kapatmadan 5 dakika kadar önce üstünü pişirecek şekilde  yaklaşık 20-25 dakika  pişiriyoruz. Fırınımızı kapatıp sıcak şekilde servis yapıyoruz.      AFİYET OLSUN.  :)

Kurabiyecimiss
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/firinda-mantarli-patatesli-tavuk.html

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.