ÇÖREK OTLU EV EKMEĞİ

Çörek otu ve susamla tatlandırılmış  ev ekmeği
çörek otlu ev ekmeği

Miss gibi taptaze fırından yeni çıkmış dumanı üstünde ekmeğin kokusuna kim dayanabilirki. Üzerine tereyağ veya taze peynir sürüp yemenin tadına doyum olmaz. Helede ekmek sizin fırınınızda kendi ellerinizle yaptığınız ekmekse.                   Evde yapılan ekmek hem daha ekonomik oluyor hemde bereketli. Üstelik çocuklarımıza ne yedirdiğimizin gönül rahatlığı hiçbir şeye değişilmiyor öyle değilmi?  Ekmek yapalım bugün miss gibi nefis bir ekmek dumanı üstünde.
Şimdiden ellerinize, emeğinize sağlık..

çörek otlu ev ekmeği
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/corek-otlu-ev-ekmegi.html

MALZEMELER

4 su bardağı un (yaklaşık 500 gr)
Yarım paket yaş maya ( 20 gr)
1  tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ (yarım çay bardağı)
Aldığı kadar ılık su
Yarım çay bardağı çörek otu
Yarım çay bardağı susam

http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/corek-otlu-ev-ekmegi.html

YAPILIŞI

Derin bir kaba unumuzu koyuyoruz.ortasını havuz gibi açıp bir  miktar su koyuyoruz. Mayayı, tuzu, şekeri ve sıvı yağı ekliyoruz. Unumuzun kenarlarına susam ve çörek otunu serpiştiriyoruz. 10-15 dakika kadar mayanın kabarması için bekletiyoruz. Mayamız kabarıp köpük köpük olunca yavaş yavaş suyu una yedirmeye başlıyoruz. Bir miktar daha su ekleyip yumuşak bir hamur olacak şekilde hamur özleşene kadar yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamuru dinlenmesi ve mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp ılık bir yere 2 katı olacak şekilde kabarması için bekletiyoruz. ( yaklaşık 2 saat) 2 saatin sonunda iyice00 kabaran hamurumuzu tekrardan bir 5 dakika daha  yoğuruyoruz. Yoğurma işleminin ardından hamurımuzu 2 eşit parçaya bölüp yağladığımız kalıbımızın içine yerleştiriyoruz. Üzerlerine tekrar nemli bezi örtüp 1 saat bekletiyoruz. 2 katı büyüklüğüne geldiğinde ekmeklerimiz artık pişmeye hazır demektir. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpiyoruz. 225 dereceye ayarladığımız fırınımuzda altı üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.       AFİYET OLSUN.   :)

Çörek otlu ev ekmeği
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/corek-otlu-ev-ekmegi.html

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.