ÇİKOLATA SOSLU BROWNİ

 
ÇIKOLATA SOSLU BROWNİ

        Merhabalar, nasılsınız? Herkes mutlumu? Neyse değilseniz de fazla üzülmeyin :) . Nasılsa birazdan okuyacağınız yüksek dozda çikolata anlatımıyla fazlasıyla mutluluk hormonu olan endorfini alacaksınız :). Şimdi dilerseniz okumaya başlamadan önce Atın ağzınıza bir çikolata parçası (yalnız ne kadar bitter o kadar mutluluk yani, uzmanlar öyle diyor. )  ve okuyun aşağıdaki çikolata hakkındaki faydalı bilgileri, bilmediklerinizi öğrenin. Biliyorsanız da bilmiyormuş gibi yapın ki ben boşuna anlatmış olmayayım :)) . Zaten sonuna kadar okursanız sizi müthiş bir browni tarifi bekliyor olacak ki inanın bana çikolatanın faydalı bilgileri sizi mutlu etmediyse bile bu browni sizi yeterince mutlu edecektir. Yapmanız gereken tek şey üşenmeyip mutfağa gitmek ve browniyi pişirmek. Sınırsız endorfin burada dostllar.

Evet kısaca çikolatanın faydalarına değinecek olursak şöyle ki, baştada dediğim gibi öncelikle çikolata sadece kokusu ile bile mutluluk hormonu olan endorfini harekete geçirmeye yetiyor =) . Bu hormonda bizim kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlıyor. Zaten içindeki flavonoid adı verilen antioksidanlar vücuttaki kimyasal olaylar sonucunda ortaya çıkan hücreleri yıkıma uğratan serbest radikallere ait olumsuz özellikleri azaltan enzimler. Yani aslında çikolatanın faydası içindeki flavonoid adı verilen antioksidanlardan kaynaklanıyor. Uzmanlar çikolatanın cildin ve kemiklerin beslenmesinde, kanserle ve kalp hastalıkları ile mücadelede oldukça önemli bir payı olduğunu söylüyorlar. Çok zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao aynı zamanda güçlü kemiklerin oluşmasını da sağlarken yüksek tansiyonu düşürmeye de yardımcı oluyor. Güçlü dişlerin oluşmasını sağlayan çikolata strese karşı da birebir. Çikolatanın faydalarından bir diğeride yoğun miktarda bakır içeriyor olması. Az da olsa her gün bir parça çikolata yemek kanın pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı oluyor. Bu durum kalp krizlerinin de önüne geçiyor.
    Sanırım bu kadar bilgi yeter. Haydi şimdi kendimizi mutlu edelim. Denerseniz yorumlarınızı öğrenmek isterim. Sizlere şimdiden kolay gelsin. Ellerinize emeğinize sağlık :)

ÇIKOLATA SOSLU BROWNİ


MALZEMELER
250 gr bitter çikolata ( parçalanmış)
6 yemek kaşığı tereyağ
3 yumurta ( oda sıcaklığında)
150 gr (3/4 su bardağı) şeker
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
140 gr. (1 su bardağı) un
1/2 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

200 gr bitter çikolata

http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/07/cikolata-soslu-browni.html


YAPILIŞI

20 cm'lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yan taraflarını yumuşak tereyağı ile  yağlıyoruz.  Tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıdı kesip yerleştiriyoruz.  Orta boy bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Ateşten indirip içine çikolataları ekleyip, bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz. 
       Mikser kabının içinde yumurta,  şeker ve vanilyayı çırpıyoruz. İçine yavaşça erittiğimiz tereyağlı çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un, tuz ve cevizi de ekleyip bir kaç dakika daha çırpıyoruz. Yağlamış olduğumuz  kalıbımıza karışımımızı döküyoruz. Önceden 150 dereceye ayarladığımız fırınımızda yaklaşık 35 - 40 dakika pişiriyoruz. Fırınımızdan çıkarttığımız brownimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan brownimizin üzerine benmari usulu erittiğimiz çikolatamızı döküyoruz. Elinize  emeğinize sağlık.
                    ..............................AFİYET  OLSUN......,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.,,,




http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/07/cikolata-soslu-browni.html




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.