AFRİKA RÜYASI

Soğuk pasta parfe
kurabiyecimiss.blogspot.com



Merhaba nasılsınız? Sıcaklar çok kötü değil mi? İzmir cayır cayır yanıyor. Sanırım bütün ülke yanıyor. Her şeyi küresele bağladık ya eeee doğal olarak sıcaklarda küresel 😄. Sizi bilmiyorum ama biz evde ailecek bu küresel sıcaklarla adı Parfe olan ve hep beraber severek tükettiğimiz çeşit çeşit soğuk pastalarla mücadele ediyoruz 😎. Sizde bu mücadeleye katılmak isterseniz haydi gelin beraberce mutfağa gidelim rüya gibi güzel bir parfe yapalım. Serinleyelim, serinletelim...
Çok beğeneceğinize eminim. Belki de yaz boyunca defalarca yapacağınıza. 
O zaman şimdiden ellerinize, emeğinize sağlık.
 Huzur, mutluluk, sağlık, sevgi, iyilik, en önemlisi de bir çocuğun yüreğinde ki masumiyet, gözlerinin içindeki Umut ışığı hep sizlerle olsun..


kurabiyecimiss.blogspoot.com

MALZEMELER

1 paket eti çay keyfi kakaolu kurabiye
2 paket krem şanti (75+75 gr)
2 su bardağı soğuk süt 
1 çay bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı nescafe(granül kahve) 
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

2 poşet krem şantimizi soğutulmuş süt ile katılaşana kadar iyice çırpıyoruz. Bisküvileri elimizle iri parçalar halinde ufalayıp krem şantimize ilave ediyoruz. Nescafe, vanilya, damla çikolata ve irice kıydığımız cevizleride ekleyip bir spatula yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Streç film ile kapladığımız kalıbımıza döküyoruz. Üzerini  de streç film ile  kapatıp buzluğa kaldırıyoruz. Bir gece buzdolabında beklettiğimiz parfemizi servis yapmadan 10 dakika önce buzdolabından alıyoruz.  Dışarıda yaklaşık 5-10 dakika beklettiğimiz parfemizi kalıbımızdan çıkarıyoruz. Arzuya göre çikolata sosu ile servis ediyoruz.
    
                                                     ##AFİYET OLSUN##




kurabiyecimiss.blogspoot.com


2 yorum:

  1. Tarifi okuyunca çok pratik olduğunu düşündüm. Neskafe ve dövülmüş cevizin parfeye tat olarak katkısını merak ettim, bu iki malzemeyi bir arada parfe yaparken kullanmamıştım... Parfe yapmanın tek kötü tarafı buzlukta bekletme süresi. Bekleme konusunda azıcık sabır lazım :)
    İsmi de tatlının kendiside çok hoş, eline sağlık Zehracığım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neskafe parfeye biraz tiramisu tadı veriyor, ceviz zaten çok yakışıyor bütün malzemeler birleşip kıvama geldiğinde tadı aynı vienetta dondurma gibi oluyor. Çok lezzetli ve çok pratik mutlaka denemeni tavsiye ederim Zülalcim 😊. Evet biraz sabır istiyor ama sabrın sonun da ödül büyük oluyor 😃. Ben yazın çok sık yapıyorum bu tatlıyı dondurma niyetine yiyoruz 😀. Öğlen yaptım mı akşam hazır oluyor. Ziyaretin ve bu güzel yorumların için çok teşekkür ederim 😍. Sevgilerimle ❤

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.