Fırında Kremalı Makarna

Fırında kremalı makarna


İster çalışan  kadın, ister ev hanımı olalım farketmiyor, zamanımızın büyük çoğunluğunu mutfakta geçiriyoruz. Saatlerce uğraştığımız bir yemeğin çok çabuk tüketilmesi, hiç kalmaması bizleri mutlu ediyor. Peki ya hepsinin yenmeyip bir kısmının artması eminim beni olduğu kadar sizleride üzüyordur. Ben kalan yemeğin ziyan edilmesini, çöpe gitmesini  hiç sevmiyorum. Harcadığım zamana, verdiğim emeğe çok üzülüyorum.
Tabii birde maddi yönü var bunun. Ayrıca bir lokma ekmeği bile bulmakta zorlanan insanlar ve onların çocukları geliyor aklıma. Afrikada' ki çocuklar falan derken hemen çözümler üretmeye başlıyorum.
Aslında elimden geldiğince tam ölçü yapmaya çalışıyorum yemekleri. Genelde de elimin ayarı iyidir bu konuda. Ama bazen farklıda olabiliyor tabii.  Ayar kaçıveriyor. Böyle durumlarda nasıl yapsamda değerlendirsem yolları düşünülmeye başlanıyor.  :)

Fırında kremalı makarna



Geçenlerde yine böyle makarna yaptım, gerçi ben makarnayı hep fazla yaparım zaten. Normalde bir paket makarnanın yarısı yetiyor bize ama ben genelde paketin tamamını yaparım. Yiyeceğimiz kadarını kızdırdığım yağda bir iki çeviririm kalanını normal olarak yağlayıp kapaklı bir kabın için de dolapta saklarım. Böylece hem zamandan, hem de enerjiden tasarruf etmiş oluyorum.
Yine böyle bir paket (500 gr) makarnayı kaynattım. Kalabalıktık o gün yenir diye hepsini akşam için hazırladım. Ama yenmedi tabii, bende kalanını dolaba kaldırdım ertesi gün yeriz dedim. Ama yine yenmedi. Böylece bir kaç gün süründü canım makarna dolapta. Baktım olmayacak en iyisimi ben bu makarnayı fırında değerlendireyim dedim. Ve öylede yaptım nefiss oldu. Sizede tavsiye ederim. İşte tarifi, yalnız elimizde kalan makarnayı değerlendireceğimiz için belli bir ölçümüz yok. Artık sizin elinizde ne kadar kaldıysa ölçüleri ona göre değerlendirirsiniz. Benim markanamdan 5 adet güveç kabı çıktı. Bunun içinde yaklaşık 1 su bardağı krema kullandım. Rendelenmiş kaşarıda siz arzunuza ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize, emeğinize sağlık.


Krema ve baharatlarlabtatlandırılmış, kaşarla lezzetine lezzet katılmış fırın makarna
Fırında kremalı makarna

Malzemeler

Makarna
Krema
Kekik, karabiber, pul biber
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz

Yapılışı


Daha önce pişirdiğimiz ve tamamını tüketemediğimiz makarnamızı derin bir kaba alıyoruz. Kremamızı ekleyip, damak tadımıza göre tuzu ve baharatları koyuyoruz.iyice karıştırıp güveç kaplarımıza paylaştırıyoruz. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup pul biber serpiştiriyoruz. 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda kaşar peynirleri eriyip üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız makarnamızı sıcak olarak servis yapıyoruz.    
         
                                                     AFİYET OLSUN...  :)

Fırında kremalı makarna

Öneri ;

Dilerseniz kuşbaşı doğranmış hafif sotelediğiniz tavuk ve mantar ekleyerek, kalan makarnanızı bir şölene döndürebilirsiniz. Dışarıda yediğiniz makarnayı aratmayacaktır garanti ederim.



KurabiyeciMiss

26 yorum:

  1. Yine muhteşem bir tarif görüyorum efendim, ellerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir tarif eline sağlık 😘

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Zehram :) Biz makarnayı hiç yağlamıyoruz o üzden kalırsa hemen yoğurt, biraz turşu vs karıştırıp salata yapıyorum. Bu tarif de iyi fikirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Blanamm yağsız olunca çocuklar sevmiyor doğal olarak =). Ben de aslında fazla yağ koymuyorum ve asla katı yağ kullanmıyorum. Makarna salatası da çok güzel bir altarnatif tabii ki, zaman zaman ben de yapıyorum =). Tavsiyen ve fikir verdiğin için çok teşekkür ederim sana =). Sevgilerimle ♥♥

      Sil
  4. Ben de Dünyada bu kadar aç varken,israf edecek şımarıklığa hakkımız olmadığını düşünüyorum.Yazılarla birleştirilen bu tarifler aynı zamanda farkındalık katıyor :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmeniz beni çok mutlu etti bu güzel yorum için ben teşekkür ederim =). Size aynen katılıyorum, bu kadar büyük israflar sonucun da aslında sadece dünyayı değil asıl kendimizi tüketiyoruz diye düşünüyorum =). Sevgilerimle.

      Sil
  5. En, en, en sevdiğim yemektir makarna, fırında makarna. Ohh eline sağlık canım, afiyet olsun. Sık sık yaparım makarna, fırında üşeniyorum ama fırın makarnanın lezzeti başka oluyor:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müjdecim, gerçekten makarna fırına girince başka bir lezzete bürünüyor hele de içine krema giriyorsa =). Bence üşenme derim bak bu şekilde çok güzel oluyor =). Sevgiler benden canım benim =)♥

      Sil
  6. Ellerinize sağlık, çok iyi fikir kalanı değerlendirmek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler KirazKahve Yurdagül hanımın da dediği gibi dünya da bu kadar aç varken israf etmek şımarıklıktan başka bir şey değil. Sevgilerimle =)♥

      Sil
  7. Ben de aynen öyle yapıyorum.Çok pratik.Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hacer hanım gerçekten öyle çok pratik =). Sizin de ellerinize sağlık. Sevgilerimle

      Sil
  8. Ben çok nadir evde bir şeyler yapıyorum ve ne zaman yapsam artıyor. Bu muhteşem bir fikir, kesinlikle deneyeceğim. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Medinecimm mutlaka yaptıklarımızın hepsini bitiremiyoruz 😊. En azından bazılarını işte bu şekilde değerlendirince çok iyi oluyor 😊. Makarnaya krema çok yakışıyor valla biz çok beğendik dilerim sizde beğenirsiniz 🤗. Şimdiden ellerine sağlık 😊

      Sil
  9. Hemen yapıyorum. Sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İnci, hoşgeldin hoşluklar getirdin =). Beğeneceğini umuyorum =). Şimdiden ellerine sağlık Afiyet olsun. Sevgilerimle =)

      Sil
  10. Bu tarif bana göre kolay basit bende zaten Çok büyük bir şey beklenmek :) imkansız ben bunu yaparım :) Gerçi fırını kim indirir bilinmez ama olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok basit hem de Mayıs :). Yok ya beceriklisindir sen yaparsın tabii ki de. Fırınıda bi zahmet senin sarı oğlana söylersin o indirir artık :))

      Sil
  11. tam mideme layık :) eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünmüştüm =)). Teşekkür ederim Kurall hoşgeldin :)).

      Sil
  12. ailecek çok sevdiğimiz yemeklerden biri, harika bir tarif =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim evrimcim gerçekten çok güzel oluyor bizde ailecek makarnanın en çok bu halini seviyoruz =). Sevgilerimle canım benim

      Sil
  13. Bayılırım fırında makarnaya ;) Daha önce gözümden kaçmış bu yayının canim.Ama en kötü yanı, bir uykusuz olarak, bunu gece okuyor olmam;)
    Elimiz bol alışmışız derdi annem.Alışkanlık olmuş fazlaca pişirmek bizde.Yenmeyecek olanları, küçük sokak dostlarıyla paylaşmak en güzeli sanırım.
    Nefis görünüyor Zehracım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm eski bir yayın zaten arada tazeliyorum 😄. Evet annem de öyle söyler ve hep öyle yapar. Bir de ani aç gelen olursa mahçup olmayalım der 😊. Sonra biz 3 gün yeriz 😄. Yani yerdik ben elimden geldiğince kararında yapmaya çalışıyorum. Sokak dostlarımızla da paylaşıyorum çoğunlukla ama bazen onların yemediği yiyecekleri de ziyan etmiyorum bir şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Çok teşekkür ederim canım benim sevgilerimle 😍❤

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.