ISPANAKLI, YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI


Yoğurt çorbası, ıspanaklı çorba, buğday çorbası
Ispanaklı, yoğurtlu buğday çorbası
             
Çorba, her derde deva, kış aylarının vazgeçilmezi,  Ramazan sofralarının baş tacı, hastaların şifa kaynağı. Sıcacık bir çorbaya kim hayır diyebilir ki? Bazen gecenin on ikisinde, bazen sabahın köründe gideriz çorbacıya. Sizde benim gibi çorba severseniz eğer sizlere nefis bir çorba tarifi vermek istiyorum. Bol vitaminli, besleyici, lezzetli. Benden tavsiye havaların serinlemeye başladığı bu günlerde nasıl giyineceğimize karar veremediğimiz, çocuklarımıza ne giydireceğimize tam emin olamadığımız bu yüzden de tam da hastalık mevsimi olan bu günlerde, hazır ıspanakta pazarda tezgahlarda ki yerini almaya başlamışken  pişirip çocuklarınıza içirin bu vitamin deposu çorbayı.  Eminim onlarda çok sevecekler. Yanına da miss gibi bir ev turşusu sofralarınız şenlenecek. Ee  Haydi o zaman başlayalım mı?  Tarif aşağı da, şimdiden ellerinize, emeğinize sağlık :)

Yoğurt çorbası,  buğday çorbası, ıspanaklı çorba
Ispanaklı, yoğurtlu buğday çorbası

MALZEMELER

1 kahve fincanı aşurelik buğday
15-16 adet ıspanak yaprağı 
1 su bardağı süzme  yoğurt (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında )
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı nohut
Yeteri kadar sıvıyağ
Yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı nane
Arzuya göre pul biber
Su

Buğdaylı yoğurt çorbası, ıspanaklı yoğurt çorbası
Ispanaklı,  yoğurtlu buğday çorbası

YAPILIŞI 

Çorbamızı hazırlamak için ayıklayıp yıkadığımız buğdaylarımızı 6 su bardağı ile birlikte tenceremize koyuyoruz. 4-5 dakika kaynattığımız buğdaya haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz ve buğdaylar yumuşayana kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Kıvam almaya başlayan çorbamıza ince ince kıydığımız ıspanakları ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz. 
       Tavamıza 1 silme çorba kaşığı unu koyup un kokusu gidene kadar hafif  bir şekilde  kavuruyoruz.  Derince bir kaba 6-7  çorba kaşığı yoğurt koyup 1 adet yumurta sarısı ve kavurduğumuz 1 silme çorba kaşığı unumuzu  ekleyip iyice çırpıyoruz. Çorbanın suyundan 5-6 kaşık kadar ekleyip yoğurtlu karışımımızın ılınmasını sağlıyoruz ve tamamen homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. (Bu şekilde yaptığımız takdirde yoğurdumuz kesilmeyecektir. ) kaynayan çorbamızın altını kısıp hazırladığımız karışımımızı yavaş yavaş ve ara vermeden karıştırarak (mümkünse bir çırpma teli ile)  ekliyoruz ve 5 dakika kadar  daha kaynatmaya devam ediyoruz. 
       Sıvı yağımızı koyduğumuz tavamıza 1 çorba kaşığı nane ekleyip kızdırıyoruz. Tuz ile birlikte kızdırdığımız yağıda ekleyip tekrar  karıştırarak kısık ateşte bir kaç dakika daha kaynattığımız çorbamızı sıcak olarak servis ediyoruz. Arzuya göre üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Ellerinize emeğinize sağlık  :)
                 

   #AFİYET OLSUN# 


Ispanaklı,yoğurtlu buğday çorbası










2 yorum:

  1. Buğday, nohut, ıspanak, yanında terbiyesi daha ne olsun. Ispanaklı yoğurtlu buğday çorbası tarifini daha okurken canım çekti. Dediğin gibi şifa kaynağı, besleyici bir çorba tarifi.
    Ellerine sağlık Zehracığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifası da lezzeti de bol Zülalcim bütün vitaminleri için de barındırıyor 😀. Tam kış çorbası tavsiye ederim 😊. Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve ziyaretin için ayrıca geç cevap verdiğim affına sığınıyorum 😊sevgilerimle 😊❤

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.