Blogger # Mim-2017'ye Doğru Hayaller, Dilekler Ve Hedefler

Merhaba can dostlar yılın son mimi ile geldim. 2017'ye çok az kala özellikle bu güne bıraktığım bu güzel mimi the good wish bloğunun yazarı sevgili Dilek kıroğlu hazırlamış. Onun yazısını okumak isterseniz Burayı ziyaret edebilirsiniz
Beni de "Bir bloğunun" güzel yazarı sevgili Handan mimledi. Buradan ona da çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi yolluyorum :) . Onun güzel mim yazısını okumak isterseniz  Burayı ziyaret edin lütfen. Gelelim sorulara ve cevaplara,

Mutlu yıllar & KurabiyeciMiss
Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

Şimdi böyle birden sorunca!. Gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalakaldım! Değiştirmek istediğim huylarım var mı? Tabii var ama genelde seviyorum kendimi :) Neee, garip mi geldi :) ? Tamam sevmediğim huylarımda var hah itiraf ettim işte rahatladınızmı :) ? Şimdi bi kere şu iyi niyetimi değiştirmek isterdim, herşeye Polyanna gözümle bakmayı. Birde çok çabuk inanıyorum insanlara samimiyetlerine, sonra kırılıyorum tabii hemde çok, bu da aşırı dıygusal olmamdan kaynaklanıyor ki en çok da bunu değiştirmek isterdim. Ya da yok ya değişmeyeyim ben böyle güzel güvenmek güzel, insanları sevmek de güzel. Ve dünyaya Polyanna gibi bakmak da güzel. 2017 de de böyle kalmak istiyorum.




Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. 


Kocaman ama koskocaman içine dünyadaki acı çeken bütün çocukların sığabileceği, artık bir daha asla aç kalmayacakları, üşümeyecekleri, ölmeyecekleri hiç bir yetişkinin kirletmeye gücünün yetmeyeceği bir çocuk köyü kurmayı dilerdim. Bütün çocukların orada musmutlu bir yaşam sürecekleri bir köy. İlk iki dilek hakkımı bunun için harcayabilirdim. Son dilek hakımı belki biraz bencilce olacak ama kendim için kullanırdım. Babamın hayatta olması ve torunlarıyla biraz daha kaliteli bir hayat sürmesini isterdim. Çünkü tamda böyle torunlarıyla güzel günler geçireceği bir zaman da rahatsızlandı benim babam :( . Ve yaşayamadı o mutluluğu dolu dolu. Keşke Alaaddin gerçek olsaydı ve 3 dilek hakkı da gerçek olsaydı :( .


Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin, için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)


Adı üstünde gerçek hayat :) . 2017 ile ilgili bir plan yapmak istemiyorum. Bazı isteklerim beklentilerim var tabii ki ama yapılan planları gerçekleştiremediğim zaman daha çok üzülüyorum. Bu seferde hazırlıksız yakalanayım. Şartlar nasıl işlerse o şekilde hareket etmek istiyorum.



Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.


Dünyayı gezermiydim? Gezerdim tabii o kadar çok param olsa önce ülkemi sonrada dünyayı gezerdim tabii ki  :) . Ama önce yapmam gereken şeyleri yapardım. İyilik gibi mesela, öncelikle o kadar çok param olsa iyilik yapmak için harcardım. O, bu, şu değil veya o şekilde, bu şekilde, şu şekilde değil. Olması gerektiği gibi, olması gerekene. Ondan sonra para kalırsa gezerdim tabii dünyayı gezmezmiydim hiç hemde Hindistan dan başlayarak hem de bir karavanla :) .



Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onlarıda paylaş, bekliyoruz.


Üç şey demiş Napolyon para para para :)) . Şaka bir yana para olmadan yaşam olmuyor yani para şart. Çok olmasada olur kaliteli yaşam sürebileceğimiz kadar olsun yeter. Ama parayla olmayan şeyleri say derseniz en önemlisi çocuklarımın yüzünde ki gülümseme ve sıcak yuvam paha biçilemez. Çok para olmasa da biz mutlu olabiliriz. Çünkü birbirimizi seviyoruz :) ❤




Bitti gözünüz aydın :) . Dilerim sıkılmadan okumuşsunuzdur . Bu gün 30 Aralık. Yani eskiyi geride bırakıp yeniyi kucaklayacağımız bir yıla sadece saatler kaldı. Sevgili Handan beni mimlediğinde özellikle yılın son gününe bırakacağım diye düşünmüştüm. Çünkü madem 2017 yılından beklentilerimiz ile ilgili bir mim di o zaman 2016 nın son saatlerini hakediyordu :) .



Mutlu yıllar & KurabiyeciMiss


Şimdi şöyle bitirmek istiyorum ben bu mimi
Öncelikle 2016 da yapmayı isteyip te yapamadığınız her şeyi gerçekleştirmenizi diliyorum. Sağlık, mutluluk, huzur, diliyorum hepinize ve güzel ülkeme buraya bir dilek ağacı bırakıyorum. Dallarında bir sürü dilek ve temenni var. Siz önce kendi arzuladığınız ve beklediğiniz dileğinizi istediğiniz bir dala tutturun. Ve dilediğiniz daldan size uygun dileği ve temenniyi alın.
2017 yılı hepiniz için, hepimiz için ve ülkem için hayırlı, huzırlu, mutlu ve barış için de geçsin inşallah :) ❤.

HEPİNİZE MUTLU BİR YIL DİLİYORUM.
💕❤❤💕 Kucak dolusu sevgilerimle 💕❤❤💕






KurabiyeciMiss


46 yorum:

  1. Dilek ağacına bayıldım :)

    Evet bence de Polyanna olarak kalmak çok güzel :)

    Ah benim,babacığım da torunlarını görseydi, neler neler yapardı onlarla kim bilir.

    Yüreğinden geçenler gerçekleşsin 2017 sana çok güzel şeyler getirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Handancım dilerim 2017 hepimize güzel günler getirsin. Polyanna en sevdiğim yanım. O beni ben onu bırakamam ki 😊. Teşekkür ediyorum kıymetli yorumun için sevgilerimle 😊

      Sil
  2. Güzel günler dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah Kurall. Hepimiz için gelsin artık o güzel günler :).

      Sil
  3. Canım benim ne kadar içten yazmışsın keyifle okudum. Birbirimize çok benzediğimizi fark ettim özellikle iyi niyet konusunda :) Bu arada baban için de çok üzüldüm mekanı cennet olsun ama sen mutlu ol ki o da bunu görüp rahat uyuyabilsin :* Tüm gönlünden geçenlerin gerçek olacağı bir yıl diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ederim Yelizcim ortak yönlerin olması ne kadar güzel :). Babam için düşüncelerin ve temennilerin için de çok teşekkür ederim. İyi olmaya çalışıyorum zaten ama özlem hergeçen gün o kadar büyüyor ki :( . Amin inşallah hepimizin gönlünden geçen gerçek olur inşallah. Ben de güzel ve sağlıklı bir yıl diliyorum sevgilerimle ❤

      Sil
  4. O Polyanna ruhunuzu lütfen kaybetmeyin,lütfen değişmesin...Mutlu yıllar diliyorum canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum o ruh ben değiştirmeye çalışsam da değişmiyor zaten bir türlü :). Bende güzel ve huzurlu bir yıl diliyorum inşallah herkes ve sizin için. Sevgilerimle :)

      Sil
  5. Zehram 2017 bize ve ülkemize huzur getirsin. Tüm güzellikler seni ve aileni bulsun canım. Mutlu yıllar, öpüyorum❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanam amin inşallah huzur gelsin artık. Aynı temennileri diliyorum bende senin için. Güzel günler hepimize gelsin inşallah 😙. Koskocaman sevgilerimle 😍❤💕

      Sil
  6. selamlar,
    blogger gazetesi sayesinde sayfanızdan haberdar oldum, takibe aldım, bende beklerim, en kısa sürede yazılarınızı inceleyeceğim...
    sevgiler..

    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fatma hanım hoşgeldiniz :). Çok memnun olurum her zaman beklerim :). Sevgilerimle

      Sil
  7. Yeni girdim eve. Bir açtım bilgisayarı, yıl sonu için tüm arkadaşlarıma mesaj olacak bir kutlama ve vatanımız, dünyamız için genel bir değerlendirme de yaparım diye. Aaa bir de baktım Zehra'cığımın mimi :) İnan miminin ortalarına doğru gözlerim yaşardı. Bence sen ilk maddeden muaf olmalıydın.
    2017de, vatanımızla başlarsak o zor ve acı dolu günleri bir daha yaşamamamızı diliyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Artık hepimiz çok yorulduk. Her ülke vatandaşı gibi, refahı,huzuru biz de istiyoruz. İleriye hem kendimiz, hem de çocuklarımız için güvenle bakmak istiyoruz. O gece ayrı yerlerde olsak da hep birlikte evrene dileklerimizi salalım, Allah'a yalvaralım.
    Sen dürüst, kibar, adaletli, tatlı Zehra kızım. Eşin, yavruların tüm yakınların ve sevdiklerinle yeni yılın seni sağlık, mutluluk, bol kısmet ve mutlulukla karşılamasını dilerim. Ayrıca tüm ölmüşlerimize ve babacığına da Allah rahmet eylesin diliyorum. Seni ve evlatlarını sevgiyle öpüyorum kızım. Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacığım çok teşekkür ediyorum bu güzel sözlerine, bu güzel temennilerine çok mahçup ediyorsun beni :). Gerçekten çok üzüldük 2016 da çok yorulduk. Artık huzur zamanıdır dediğimiz anda bir kez daha en derinden yaktılar canımızı :(. Çocukları korkuyla yolluyorum okula ne güven kaldı ne de huzur. Güzel temennilerine yürekten katılıyorum ve ülkem için artık birazcık huzur diliyorum. Seninde torunun ve kızın ile güzel, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir 2017 geçirmeni canı gönülden diliyorum ellerinden öpüyorum sevgilerimle ablacım :)

      Sil
  8. Tüm dilekleriniz gerçek olsun... İyi seneler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin hepimizin dilekleri gerçek olsun inşallah :). Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz ve kıymetli yorumunuz için sevgilerimle :)

      Sil
  9. Canim arkadaşim mutlu seneler olsun cok opuyorum 💕💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryamm canım arkadaşım hepimiz için mutlu ve huzurlu seneler olsun inşallah ❤. Sana da ailen ile birlikte 2017 huzur, sağlık, mutluluk getirsin inşallah :). Sevgiyle kucaklıyorum seni 😙💕💕❤

      Sil
  10. 2017 herkes için mutlu huzurlu bir sene olur inş. Güzel bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah hepimiz için huzurlu ve güzel bir yıl olur :). Çok teşekkür ederim ziyaretin ve kıymetli yorumun için :)

      Sil
    2. Rica ederim elimden geldiğince ziyaretinize gelirim...

      Sil
    3. Teşekkür ederim her zaman beklerim. Ben de aynı şekilde ziyaret ederim bloğunuzu bu arada blogger semtine de ilk fırsatta kaydımı yaptıracağım böyle güzel oluşumları desteklemek görevimiz diye düşünüyorum 😊. Saygılarımla

      Sil
    4. ilginiz için teşekkür ederim. Tek amacımız bilgi, dostlu, kardeşlik kazandırmak. :)

      Sil
    5. Asıl ben teşekkür ederim birbirimize destek olmak çok güzel. Güzel dostlukların, kardeşliklerin başlangıcı olsun inşallah :)

      Sil
  11. Bütün dileklerinin gerçekleşeceği mutluluk dolu bir yıl diliyorum Zehram
    Yeni sezonfa biz de kavuşalım kahvemizi içelim artık 🙈🙈😘❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Tigrisimm inşallah hepimizin bütün dileklerinin gerçekleşeceği güzel bir yıl olur :). Ayyy canım benim inşallah inşallah sabırsızlıkla bekliyorum o günleri :) . Sevgiyle kucaklıyorum seni 😙❤💕💕

      Sil
  12. Biz de seni seviyoruz Zehracim. Oldugun gibi kal. Mutlu yillar 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Deryacım bende sizleri çok seviyorum ❤. Sana da ailenle birlikte güzel, sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum :) sevgilerimle ❤💕❤

      Sil
  13. Ne güzel cevaplar bunlar böyle...
    Ne güzel bir insansınız siz.

    2017 size ve ailenize mutluluk ve huzur getirsin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Kubad. Mahçup oldum bu güzel söz karşısında :). Bilmukabele aynı duygularla bende ailen ve sevdiklerin ile birlikte güzel, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum :). Sevgilerimle ❤💕

      Sil
  14. Dilek ağacındaki tüm güzellikler sizinle de olsun.İyi senelerr....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Yeşim bu güzel dilekleriniz için :). Dilerim hepimiz için var olsun o güzellikler ve bütün dilekler kabul olsun :). Sevgilerimle ❤

      Sil
  15. Çok güzel cevapların :) İçten ve samimi. Umarım gerçekleşebilir her dileğin gerçek olur bu yıl :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Elifçim çok teşekkür ederim güzel dileklerin ve yorumun için :). Dilerim hepimiz için geçerli olur bu güzel temennin . Sevgilerimle :) ❤.

      Sil
  16. Keyifle okudum. Hayal kurmak güzel şu sihirli lamba nerde bi karşımıza çıksa :) Yeni yılda isteklerinin gerçekleşmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh evet nerde keşke çıksa ve iyi birinin eline geçse sanırım dünyanın buna çok ihtiyacı var. Evet hayal kurmak, umut etmek çok güzel ama işte fazla da ütopik olmadan :). Çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve dileklerin için. Dilerim 2017 hepimizin isteklerinin gerçekleştiği bir yıl olur. 2017 sanin için de huzurun ve mutluluğun yılı olur inşallah sevgilerimle :) ❤

      Sil
  17. Kalbini sevdiğimmmmm, herkes senin gibi bakabilse bu dünyaya eminim daha yaşanılır olurdu. HEp iyi yönünden bakan yönünü de ayrıca seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim ne güzel bir yorum bu utandırdın beni :). Sende dünyaya çok güzel bakıyorsun ve tertemiz bir kalbin var :) ❤. Bu güzel sözlerinle beni öyle mahçup ettin ki Gerçekten ne diyeceğimi bilemedim :). Ben de seni tanıdığım ilk günden beri çok seviyorum. 2017 en güzel mutlulukları getirsin sana ve o çok istediğin bebeği :) Sevgilerimle canım benim ❤

      Sil
  18. Çok güzel bir yıl olsun! Kurabiyelerinin tadında gelsin hayatına da... Bol bol yaz,bol bol acıkalım biz yine :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Jess inşallah hepimiz için, herkes için güzel bir yıl olsun kurabiye tadında :) . Hahaha gerçekten çok tatlısın çok sağol ilk defa acıkmak isteyen bir ziyaretçim oldu genelde diet tarifler soruyorlar :)).

      Sil
  19. Ne güzel bir blog. Sahibi de ince, hassas, naif bir insan. Tanıdığıma sevindim sevgili Zehra. Adınızla hitap edebilir miyim?
    Dilek ağacına "vefa", "merhamet" koymak isterdim. Dostluk, sağlık, barış'ı almak isterdim.İki cümlelik bir dileğim daha olurdu;İyilerle karşılaşalım, kötüler uzağımızda olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Makbule hoşgeldiniz :) ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Tabii ki bana adımla hitap edebilirsiniz inanın bundan büyük mutluluk duyarım :). Bu güzel sözleriniz karşılığında gerçekten çok mahçup aynı zamanda çok onore oldum. Dlek ağacına bıraktığınız "vefa" ve "merhamet" ne özel, ne güzel değerler. Ve sizin almak istediğiniz değerlerde öyle. Dilerim dilediğiniz dostluklara ulaşırsınız, sağlık ve barış dolu günler diliyorum size ve ülkemize. Dileklerinize amin diyorum inşallah hep iyilerle karşılaşalım ve kötüler olabildiğince uzağımızda olsun sevgilerimle :)

      Sil
  20. Bu yazıları tesadüfen görmek daha da hoşuma gidiyor :) Çok teşekkür ediyorum, kıymetli Kurabiyemisssss :))) Çok keyifle okudum, 2017 hepimize güzelliklerle gelsin. Güzel şeyleri düşündürüp, hayal kurdurmaktı amacım. İşe yaramış gibi.2017'ye girdik de 4 günü gitti bile, ilerisi hep güzel olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Dilek güzel bir mim hazırlamışsın emeğine sağlık :). Ben de büyük bir keyifle yaptım. İnşallah güzel olur her şey o kadar ihtiyacımız var ki toplum olarak. İnşallah 2017 en azından bundan sonra güzel gider sevgilerimle :) ❤

      Sil
  21. Kocaman yürekli Zehracım, herşey Polyanna gözlerinin gördüğü gibi yayılsın tüm dünyaya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytülümm çok teşekkür ederim yüreklerin kocamanlığı hep karşılıklı 🤗. Sevgiler koskocaman ❤💕

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.