ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

Ispanaklı kol böreği
Ispanaklı kol böreği kurabiyecimiss
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/03/ispanakli-kol-boregi.html
    Şaire sormuşlar "nasılsın" diye,  "Memleket gibi" demiş. İşte bende tam da öyleyim bu ara şairin dediği gibi, Memleket gibi yani, çokça karışık, biraz dağınık, bolca hüzün, alabildiğince gözyaşı. Dedim ya Memleket gibi işte. Memleketim gibi. Çok konuşmayacağım o yüzden. Sizi bilmem ama ben bu dar canda mutfağa attım kendimi börek açtım size :) buyrun gelin misafirim olun hem çayda demlerim şöyle miss gibi tavşan kanı ( (bu tabiri çok sevmiyorum aslında ama başka bir tabirde bulamadım ) miss gibi  hem birlikte yer içeriz, hemde bolca sohbet ederiz. Biraz kendimizden, biraz Memleketimizden konuşuruz. Peynirleri yükleyip gemilere lafla yürütmeye çalışırız, artık ne kadar yürütebilirsek. Boşverin yürütemezsekte börek yaparız olmazmı? Haydi ıspanaklı börek yapalım birlikte. İster ayran, ister miss gibi demli bir çay tercih sizin. Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık..   :)

Ispanaklı kol böreği kurabiyecimiss
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/03/ispanakli-kol-boregi.html



MALZEMELER

5 su bardağı un
2 yumurta + 1 yumurta beyazı (üzerine süreceğimiz yumurtadan artan)
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz

İÇ MALZEMESİ

1 kg ıspanak
3-4 dal dereotu (arzuya göre maydanoz da kullanabilirsiniz)
1 dal taze nane
3 adet orta boy soğan
100 gr beyaz peynir
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, 
Arzuya göre pul biber

ÜZERİ İÇİN

2 çorba kaşığı su
1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu

Ispanaklı kol böreği kurabiyecimiss
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/03/ispanakli-kol-boregi.html

YAPILIŞI

Unumuzu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açıyoruz. 2 yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene ve hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzun üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
   Sirkeli suyla iyice yıkayıp doğradığımız ıspanakları, kıydığımız soğanları sıvı yağımızda bir iki çevirip ateşten alıyoruz. Ilınınca içine dereotu, nane, ufaladığımız peynir, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip harmanlıyoruz. 
    Dinlenen hamurumuzdan portakal büyüklüğün de bezeler hazırlayıp bir oklava yardımıyla ince olacak şekilde yufka açıyoruz. Açtığımız yufkayı bir fırça yardımıyla yağlayıp ortasına hazırladığımız ıspanaklı iç malzemeyi yayıyoruz. Yufkayı katlayıp rulo yaparak sarıyoruz ve sardığımız ruloyu yağladığımız (veya yağlı kağıt serdiğimiz) tepsinin ortasına yerleştiriyoruz. Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Sardığımız her hamurumuzu birbirine ekleyerek doluyoruz. Üzerine suyla çırptığımız yumurta sarısını sürüp önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız böreğimizi biraz dinlendirip servis ediyoruz.
                  .................AFİYET OLSUN :)................

Ispanaklı kol böreği kurabiyecimiss
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/03/ispanakli-kol-boregi.html



6 yorum:

  1. Ama Zehracığım olmadı bu bak ben sağlıklı beslenmeye başladım. 9 kilo verdim. Ama bu böreğe yatıya giderim. Ne olacak şimdi.???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutluyorum seni Beydacım azmin ve başarın için :) 9 kilo çok önemli gerçekten (bi iç çektim yeminlen 😀) Sen gel yatıya :) ben çayda demlerim sana :) Hem arada bir küçük ödüller vermemiz gerekiyor kendimize yoksa diet bir süre sonra çekilmez oluyor benim için :). Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve kıymetli ziyaretin için sevgilerimle ❤

      Sil
  2. Bunun patateslisi çok güzel oluyor, hele birde yanında çay varsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanaklısı da çok güzel oluyor Abdullah bey 😊. Ayrıca patateslisi de çok güzel oluyor tabii ki. Çay olmazsa olmazı zaten çaysız olurmu hiç 😊. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için 😊

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık 😊 benim bloga da beklerim

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Limon Kokusu hoşgeldiniz 😊. Sizi gördüğüme sevindim yoktunuz uzun zamandır yanılmıyorsam. Gelirim tabii gelmezmiyim hiç teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.