SEBZELI MANTAR SOTE

Aslında bu tarifi tavuklu yaparım. Ama evde mantar olup tavuk olmayınca, mantarlarda ziyan olmasın diye bu seferlik tavuksuz yaptım . Tavuklu tarifide bir dahaki sefere artık :) . İlahi ben ne çok tavuk ismi kullanmışım :) güldüm vallahi. Neyse haydi mantarlarınızı hazır edin, patateslerinizi soyun başlayalım sotelemeye. Akşama nefis bir yemek var. Herkes bayılacak, mideler bayram edecek.  Şimdiden sizlere kolay gelsin. Ellerinize, emeğinize sağlık :).

Sebzeli mantar sote


MALZEMELER

500 gr mantar
3 adet orta boy patates
2 adet büyük havuç ( küçükse 3 adet kullanabilirsiniz )
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı karabiber, kekik,, kimyon, pul biber
Yarım çay bardağı su
Yeteri kadar tuz, zeytin yağı


Resim yazısı ekle



YAPILIŞI

öncelikle Patateslerimizi  soyup küp küp doğruyoruz ve suya koyuyoruz. Soğanlarımızı piyazlık doğruyoruz ve yeteri kadar zeytinyağı koyduğumuz tavamıza ince ince doğradığımız biberlerimizle birlikte koyuyoruz. 

Soğanlarımız kavrulurken, mantarlarımızı doğruyoruz ve pembeleşen soğanlarımızın üzerine ilave ediyoruz. Bu arada havuçlarımızı küp küp doğrayıp mantarlarımıza ekliyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra patateslerimizide ekleyip  biraz soteledikten sonra yarım çay bardağı sıcak suyumuzu ve baharatlarımızı ekleyerek Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. 

                     ## AFİYET OLSUN :) ##


Sebzeli mantar sote

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.