SAKIZ MUHALLEBİLİ KURABİYE

Damla sakızlı kurabiye, Damla sakızı
Sakız muhallebili kurabiye



Damla sakızlı muhallebili kurabiye
Sakız ağacı



O bir sakız ağacıydı, alalede;
Bir gün o yeşil sahile çıktı geldi,
O zaman bu zamandır memnun yerinden;
Seyreder bulutları, göğü, denizi.
     
Damla sakızlı kurabiye, kurabiye,  damla sakızı
Sakız muhallebili kurabiye

        Ne güzel anlatmış Can Yücel sakız ağacını şiir'inde.Siz damla sakızını severmisiniz? Bir İzmir'li olarak ben çok seviyorum. Sakız ağaçlarıyla meşhur çeşme İzmir'in ilçesi malum. Sakızlı dondurması dillere destan. Muhallebiye de bir başka yakışıyor. Daha önce hiç denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız derim!.Peki şimdi sizlerle beraber herkesin çok beğeneceği, sizden mutlaka tarifini isteyecekleri, güzel bir sakız muhallebili kurabiye yapalımmı? Pişman olmayacağınıza garanti veririm. Evet diyorsanız haydi mutfağa o zaman,  şimdiden ellerinize emeğinize sağlık...

MALZEMELER

1 paket margarin (250gr. oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

MUHALLEBİSİ İÇİN

1 su bardağı süt (200ml )
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker (175 gr )
1 adet yumurta 
1 paket vanilya 
1.5 çay kaşığı damla sakızı
1 limonun kabuğu

ÜZERİ İÇİN 

Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Damla sakızını havanda döverek toz haline getiriyoruz. Elenmiş unu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki margarini ve tuzu genişçe bir kapta hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.  Hamurun üzerini temiz bir poşet ile sarıp  1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. 
            Bu arada muhallebisi için, bir tencereye süt, un, şeker, yumurta, ve vanilyayı koyup orta ateşte  koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.  Ateşten aldıktan sonra toz haline getirdiğimiz damla sakızını ilave edip karıştırıyoruz.  Limon kabuğunu rendeliyoruz . Soğumaya bıraktığımız muhallebimizi ara sıra karıştırarak üzerinin kaymak tutmasını engelliyoruz.
              Dinlendirdiğimiz hamurumuzdan cevizden daha büyük parçalar kopararak bir merdane yardımıyla inceltiyoruz. Her bir hamur parçasına hazırladığımız muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadarını yayarak sürüp hamura istediğimiz şekli verip kapatarak kenarlarını iyice bastırıyoruz.
               Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize belirli aralıklarla dizerek önceden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz....                AFİYET OLSUN :)

TAVSİYE:

Damla sakızı bulamıyorum diyorsanız Dr.oetker'in damla sakızlı vanilyasınıda kullanabilirsiniz. Aynı sonucu alırsınız..

ÖNERİ: 

Sakız muhallebili kurabiyemizde yoğurt ve muhallebi kullandığımız  için 1-2 gün içinde bayatlamadan tüketilmesi gerekir.

8 yorum:

  1. uHuuuuuuu tüm yaptıklarını Şöyle izmire ışınlan sam gelsem tırtıklasam yesem :))))) Çok güzel gözüküyor bunun üstüne biraz daha tatlı olsun diye bir kaç ekleme daha yapılır. Kafada deli sorular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işınlan gel Mayısımm, sen gel tırtıklarız senle bol bol 3. Güzel ortanca tospağayıda çağırırız pijama partisi yaparız :). Bu arada sende kafanda ki deli soruları anlatırsın bizde bu kurabiyeye daha ne gibi güzellikler katarız onu tartışırız sabaha kadar ahahaha :)))

      Sil
  2. Ellerine sağlık diyemeden atmışım hahahahahahhah ikincisini de ben yazayım :) yorumun .... Öperim yanaklarından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecandan olmuş o heyecandan kesin :))). Ahhh çok yorum vardı burda hepsi birbirinden kıymetli ama hepsi silindi işte :( blogger azizliği. Teşekkür ederim kıymet verip yeniden geldiğin için :). Bende öperim yanaklarından sevgiyle :) ❤

      Sil
  3. Çok güzel bir tarif daha sakız deyince akan sular duruyor ben de, emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yelizcimm güzel yorumun ve kıymetli ziyaretin için sakızlı güzel oluyor miss gibi de kokuyor :). Kurabiyeye de çok yakışıyor. Sevgilerimle ❤

      Sil
  4. Can Yücel'in şiiriyle daha da bir anlamlandı bu tarif, efendim :)
    Hiç duymadığım tarifleri sizin sayenizde öğreniyorum, yemeklerle pek aram yok. Ama insanın aşçı olası geliyor, bir yemek programı izler gibi okuyorum, kaleminize ve ellerinize sağlık!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can yücel en sevdiğim şairlerden herbir şiiri ayrı bir anlam zaten :). Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için gerçekten böyle hissettirebiliyorsam ne mutlu bana, çok mutlu oldum :). Selamlar, saygılar efendim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.