BİSKÜVİLİ , KİRAZLI MAGNOLİA

Bisküvili kirazlı magnolia

Merhaba, eminim herkes sütlü tatlıları seviyordur. Tamam herkes olmasa da büyük bir kısmımız seviyordur. Özellikle biz bayanların tercihidir sütlü tatlılar. Malum, mesele kalori meselesi =).  Sütlü tatlıların hafif olması en çok da yaz ayların da tüketilmesine sebep oluyor. Hem hafif hem serinletici.

Peki siz daha önce hiç magnolia tatlısını denediniz mi? Denemediyseniz şimdi tam zamanı. Bu sıcak günlerin en güzel, en serin  ve en hafif tatlılarından biri diyebilirim.

Yapması kolay sunumu muhteşem..  Şimdi bu güzel tatlıyı yapmaya ne dersiniz. Haydi mutfaklarımıza geçelim ve akşam yemekten sonra ailecek büyük bir keyifle yiyeceğimiz güzel bir tatlı olan magnolia'yı yapalım.
Şimdiden ellerinize, emeğinize sağlık.

Gününüz aydın, eviniz bereketli olsun. Mutluluk, huzur, sağlık evinizden eksik olmasın.

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200 ml)
1 paket burçak veya yulaflı bisküvi
1 kase çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış kiraz
 Damla çikolata
Arzuya göre üzerine kırılmış fındık ve dondurma





YAPILIŞI

Öncelikle magnolia'mızın muhallebisini  hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü koyuyoruz. Yumurta sarısını beyazından ayırıp sütümüze ekliyoruz. Bir çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Sırasıyla, nişasta, un ve şekeri de   ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.  Tencerimizi ocağımıza alıyoruz. Muhallebi kıvamına gelip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.

Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğuması için bir kenarda bekletiyoruz. Bu arada bisküvilerimizi robottan geçiriyoruz. Çekirdeklerini daha önce çıkardığımız kirazlarımızı iri parçalar halin de doğruyoruz.

Ilınan muhallebimize 200 ml sıvı kremayı ve vanilyayı ekliyoruz. Bir mikser yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Soğuyan muhallebimizi bardaklara yarısından biraz daha az olacak şekilde koyuyoruz ve bisküvilerin  bir kısmını muhallebimizin üzerine serpiyoruz. Onun da üzerine doğradığımız kirazlarımızdan  ve damla çikolata koyuyoruz.  En son  kalan muhallebiyi bardaklara bölüştürüyoruz. Ve soğuması için bir süre dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Dolapta 3-4 saat beklettiğimiz magnolia'larımızın üzerine,  Arzuya göre bir top dondurma koyup, damla çikolata veya fındık ile süsleyerek veya kalan bisküvilerimizi serpiştirerek servis ediyoruz.
                 
                       ##AFİYET OLSUN##








10 yorum:

  1. Ayyy acayip görünüyor.
    Bloga girdim, çıkamıyorum yeminle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin kubad =). Ne iyi ettin çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için 😊. Valla zaten genel amaç o gelin, gitmeyin 🤗. Sevgilerimle 💖.

      Sil
  2. Muhallebili tatlilara bayılıyorum. Magnolia denemediğim bir tarif. Ve çok leziz görünüyor. :)
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zülalcim tekrar yorum yaptığın için 😊. Ne vefalı bir arkadaşsın gerçekten çok teşekkür ediyorum sana. Yorumlar silinince çok yalnız kalmıştı bu tariflerim 😊. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Yutkundum resmen okurken 😂. Kiraz çok severim yazin yapalim bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha Deryacım kusura bakma sana bunu yaşattığım için 😂😂. Yazın paylaştığım bir tarifti ama işte bütün yorumlar silinince sizin yorumlarda silindi 😔. Ne kadar vefalısınız ki Tekrar gelip yorum yaptığın için çok teşekkür ederim 🤗. Sevgilerimle

      Sil
  4. Merhaba blogunuzu deeptone sayesinde tanıdım hemen takibe aldım merhaba diyeyim size bir tarif tutkunu olarak blogunuzu hemen takibe aldım magnolia da nefis görünüyor gerçekten bayıldım :) benim blogum henüz çok yeni ziyaret etmek isterseniz eğer beklerim :) hoşcakalın takipteyim sizi
    https://mahiefruze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman çok teşekkür ederim ben de Deepton'a tanışmamıza vesile olduğu için :). Ayrıca sizede çok teşekkür ederim beni ziyaret ettiğiniz için hoşgeldiniz hoşluklar getirdiniz :). Tabii ki geliyorum hemen yeni arkadaşlar edinmek en sevdiğim şey.

      Sil
  5. Evde denemek istiyorum ben de ellerinize sağlık. Çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzeti de görüntüsü kadar güzel oluyor Bahar hanım özellikle sütlü tatlıları seviyorsanız :). Çok teşekkür ederim ziyaretiniz beni çok mutlu etti :). Sevgilerimle.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.