Krem Şantili Poğaça

Merhabalar sevgili dostlar, Muhteşem krem şantili bir poğaçayla geldim bu sefer :) . İnanın bu yumuş yumuş pofidik poğaçalara bayılacaksınız. Daha önce krem şantili poğaça duydunuzmu bilmiyorum ama, duymadıysanız da tamam panik yapmanıza gerek yok geç kalmış sayılmazsınız :),   işte benden duymuş oldunuz :) .
Krem şantili olmasına bakmayın siz tatlı bir poğaça değil bu. Tuzlu evet evet yanlış duymadınız tuzlu!. Ama fırından veya pastaneden almışçasına lezzetli, yumuşacık, pofidik poğaçalar bunlar. Haydi gelin isterseniz hafta sonu kahvaltılarınız için, isterseniz ziyaretinize gelen misafirleriniz için,  isterseniz çocuklarınızın beslenme çantaları için bu nefis poğaçaları yapalım birlikte :) .
Haydi hanımlar, elinin çamuruyla bende mutfağa girebilir harikalar yaratabilirim diyen beyler buyrun mutfağa gidiyoruz :) . Malzemeler tezgaha konsun, önlükler takılsın :) . Hatta çocuklarınızı da yanınıza alın onlarla birlikte yapın hem beraber zaman geçirmenin, hemde onlara bir şeyler öğretmenin keyfini yaşayın :) . Sıcak yuvalarınızdan sevgi, hoşgörü, bolluk ve bereket eksik
olmasın, huzur ve mutluluk hepinizi kucaklasın ;) .  Hepinizin ellerine sağlık


Yumuşacık krem şantili poğaça # KurabiyeciMiss


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 paket krem şanti
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında olabildiğince yumuşak )
1 paket instant  maya
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine kullanılacak ) 
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı


Yoğurma kabımıza sütü, mayayı ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz. Üzerine tereyağını, toz halindeki krem şantiyi ve yumurtayı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz karbonatı, tuz ve unu iyice harmanlayıp eleyerek yavaş yavaş karışıma ekliyoruz . 
Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurumuzu dinlenmesi için üzerine nemli bir bez örtüp mayalanması için yaklaşık bir saat kadar bekletiyoruz. 
Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük bir parça alıp elimizde yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Aynı işleme hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz.
Fırın tepsimiz de  10 dakika daha mayalanması için bekletiyoruz. Mayalanan krem şantili poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarladığımız fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

                       
       🍀💦AFİYET OLSUN :)💦🍀


Yumuşacık krem şantili poğaça # KurabiyeciMiss






KurabiyeciMiss



71 yorum:

  1. Burda bi rejim yapmaya çalılıyoruz di mi Zehra Hanım, evet hâlâ kişo vermemiş olabiliriz ama yine de psikolojikman rejimdeyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi ne desem ki Handan 🙊😶 amaaann bir iki kilo fazladan ne çıkar 😊. Sen yeme zaten yap Metehanla, Bilgehan yesin 😄

      Sil
  2. Pofidik kelimesini ne kadar da albenisi olan bir kelimeymiş şimdi anladım. Oyy diyet günleri başladığından malesef puaçadan bir lokma alacak kadar bile toleransım yok :( Krem şantili olması ilginç. Tadını merak etmedim desem yalan olur.
    Çok leziz duruyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da leziz oluyor zaten Sevgili çocuklu hayat 😊. Pofidik ne hoş bir kelime gerçekten değilmi? Ben de çok fazla yemiyorum zaten kahvaltıda ekmek yerine onun dışın da zaten çocuklar için yapıyorum 😊. İyi oluyor o Kadar erken kalkıp yola düşüyorlar ki daha Ezan okunmamış oluyor. Evde olunca hiç olmazsa aç çıkmıyorlar okul yoluna 😀. Teşekkür ederim güzel yorumun için 😊. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Krem şanti harika fikir hemen deneyeceğim tarifini ::)

    http://berilcimcime.blogspot.com.tr/
    ve
    http://makyajbox.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim beğeneceğinizi umuyorum çok teşekkür ederim Birsen hanım 😊. Bu arada ben zaten bloglarınızı takip ediyorum link bırakmanıza gerek yoktu 😊. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Yıllar önce beni poğaça yapmaya teşfik eden poğaça tarifidir. Şu anda adını hatırlamadığım bir blogger yayınlamıştı. Hakikaten çok nefis oluyor.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çok güzel oluyor Nihan. Çok teşekkür ederim sevgilerimle 😊.

      Sil
  5. Ayyy elini uzatıp resimden alası geliyor insanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olurdu değil mi ? Yurdagül 😁. Çok teşekkür ederim sevgilerimle 😊.

      Sil
  6. sevgili zehra sırf merak duygumu bastırmak için soruyorum. sizin evde zayıf bir canlı var mı?. Allah aşkına siz o evde ne yapıyorsunuz ya? Aç mısınız arkadaşım :) sevgiler gereksiz insan Kurall

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveett Kurall evde herkes zayıf :)). Herkes kadar açız, herkes gibi yemek pişiriyoruz, musmutlu yaşayıp gidiyoruz işte hahaha :)). Ne yapayım bi altın günü düzenlemedin ki ben de değişik bir yayın yapayım :). Gereksiz değilsin ya gerekli ve iyi bir arkadaşsın sen Kurall :) saygılar benden de :))

      Sil
    2. herkes zayıf mı :) bu tariflerle birde üstelik, hayret. neyse Allah mutluluğunuzu daim etsin. tamam yapalım bi altın günüde sende rahatla bende :)

      Sil
    3. Nasılsa ne desem inanmayacaksın ki kurall :)). Hem heralde bende hergün bunları yapmıyorum ki :). Arşiv bunlar :). Bu arada boş ver yaaa sağol yapmış kadar oldun. Zorla yüzsüzlük yapmanın alemi yok değil mi? :)))

      Sil
    4. zorla yüssüzlük mü? :) bana mıydı o taş acaba? :D

      Sil
    5. Ne alaka sen kendini ne ara o taşın altına attın kurall :)). Yüzsüzlük sana taş değil vallahi değil :) senin değil benim yüzsüzlüğüm :)).

      Sil
    6. saygılar dostum, saygılar :D

      Sil
  7. Görünüşü çok tanıdık fakat krem santili hiç duymadım daha önce
    😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntüsü diğer poğaçalarla aynı tadı biraz farklı bir poğaça Emre :). Yorumun için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Ben denerim diyemem ama annemden rica ederim yapmasını, gerçekten çok pofidik görünüyorlar. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sende yapabilirsin Esma inan çok kolay 😊. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için sevgilerimle 😊

      Sil
  9. Daha labneli poğaçaya teşebbüs edememişken krem şantili poğaça! Türk kadını efsane ya maşallah. Zehra hatuncum buralarda helal krem şanti bulduğum an yapıciym inşallah ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk kadını dedinmi bi durcan zaten Emine'cim. Malum 10 parmak 20 marifet 😄. Bulursan mutlaka dene çok beğeneceksin emin ol. Bide kolay bayatlamıyor söyleyeyim dedim. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için sevgilerimle ❤💕

      Sil
  10. Zehra'm yavru file dönme yolunda ilerlerken, yapılır mı bunlar :) Nasıl da güzel görünüyorlar. Cidden ben deneyeceğim bunu ama bir sorum var canım. Ölçülerinden ne kadar pohaça çıkıyor? Benim fırınım küçük ve iki kişiyiz, genellikle bu tarifleri aynen yaparsam komple mahalleye yetecek yiyecek çıkıyor :) Mayalı tariflerden korkuyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönmezsin sen Blanamm hem yemeden de olmaz ki değilmi? 😁. Bu ölçülerden bu büyüklükte yaparsan 29-30 adet çıkıyor. Sen istersen yarım ölçü olarak yapabilirsin yarım ölçü senin için daha iyi olur. Hem kolay bayatlamıyor. Ağzı kapalı bir saklama kabında muhafaza edersen 3-4 gün tazeliğini koruyor 👍😊. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Sevgilerimle canım benim ❤💕💕

      Sil
    2. Teşekkür ederim Zehra'm yarım ölçü deneyeceğim :) Öptüm çok <3

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim Blanamm mutlaka dene inan ki çok güzel oluyor ve kolay bayatlamıyor :). Kocaman sevgilerimle :*)

      Sil
  11. Krem Şantili Poğaça hiç yapmadım sanırım. Kurabiyesinin yapıldığını duymuştum ama. Krem şantinin poğaçanın tadına katkısını merak ettim... Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de krem şantili kek ve poğaçayı yapıyorum ama kurabiyeyi duymamıştım Zülalcim onu da bir araştırıp en kısa zaman da denemek isterim 😊. Krem şanti poğaçaya güzel bir tad veriyor ama tadından daha çok hamurun yapısına katkı sağlıyor. Güzel bir hamur olunca lezzeti de güzel oluyor 😊. Bir de kolay bayatlamıyor. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için sevgilerimle canım benim 😊❤💕

      Sil
  12. Ergenlikte ilk yaptığım hamur işi poğaçaydı.At kafanı kırsın cinsinden olmuştu ;) Krem şantilisini yeni duydum.Pek leziz görünüyor Zehracım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😄😄 kötü bir anı olmuş Aytülümm ama bence vazgeçme ve bu tarifi dene 😊. Bak tam ölçü hemde çok güzel oluyor. Hem eminim kurabiye de bayılır buna beraber yaparsınız 🤗. Çok teşekkür ederim canım benim sevgilerimle ❤💕

      Sil
  13. Çok albenili gözüküyor, krem şanti hem açmalardaki hafif tatlı tadını verip hem yumuşak mı yapıyor? Fotoğraflardaki gibi olursa harika. Ellerine sağlık, diyet bir şeyler de bekliyoruz.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Begonvil 😊. Yok açmalardaki gibi hafif tatlı olmuyor. Bildiğimiz tuzlu bir poğaça oluyor ama evet yumuşak ve geç bayatlayan bir poğaça oluyor 😊. Tam da böyle oluyor çok teşekkür ederim 😊. Diyet tariflere giremedim bir türlü aslında çok istiyorum inşallah yakın zaman da o tür tariflerimi de paylaşacağım 🤗. Ziyaretin için çok teşekkür ederim Sevgiyle kal ❤❤

      Sil
  14. Poğaçanın içine krem şanti konulmasıyla ilk defa karşılaşıyorum :D Çok lezzetli görünüyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göründüğü kadar da lezzetli oluyor sevgili Kağıt Salıncak çok teşekkür ederim ziyaretin ve güzel yorumun için sevgilerimle 😊❤

      Sil
  15. Super, krem santili hemen deneyeyim, ellerine sağlık Zehra 😍😍😍 ne de güzel duruyor ama 👌👌👌👌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fenommm, dene bak çok beğeneceksin 😊. Lezzeti görüntüsünden daha güzel 😊. Sevgilerimle 😍❤💕

      Sil
  16. ohh afiyet olsun krem şantiyi görünce bi şaşırdım sonra anladım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😄😄 Teşekkür ederim Yaşampare. İlk duyduğumda bende çok şaşırmıştım 😊. Sevgilerimle ❤

      Sil
  17. Zehra'cım pofidik pofidik nefis görünüyor, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gökçecimm pofidik pofidik 😄. Çok teşekkür ederim sevgilerimle 😊❤❤

      Sil
  18. Çok güzel gözüküyorlar gerçekten pofidik pofidik bende yapmalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğeneceğinizden eminim kesinlikle deneyin derim 😊. Sevgilerimle ❤

      Sil
  19. Kabartma tozu diyo yapılışında ama tarifte maya ve karbonat diyo yazım hatası mı var açıklık getirir misiniz 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özür dilerim Unknown malzemeler doğru ben tarifi yazarken yanlış yapmışım ve gözümden kaçmış :(. Hemen düzelttim hatamı uyarınız ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın 😊

      Sil
  20. Bakmakla yetineyim ben iyisi :))) Ellerine sağlık canım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm Mayısımm çok teşekkür ederim sevgilerimle 😄💕❤

      Sil
  21. Harika görünüyor, eline sağlık Zehra'cığım, bir tane aldım:))))


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç tane al Müjde'cim lütfen 🤗. Çok teşekkür ederim canım benim sevgilerimle 😊❤💕

      Sil
  22. baksanaaa sayfanda yazılar karışmış yaaaa eski yazın çıkıyo ana sayfadaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone ben baktım ben de normal görünüyor ana sayfa. Anlamadım ki nasıl eski çıkıyor ana sayfada. Tekrar bakarmısın rica etsem, sen de yine aynımı görünüyor. Çok teşekkür ederim uyardığın için :).

      Sil
  23. Harika oldu <3
    Şekerli bir tat olur, hafif paskalyaya benzer sandım fakat harika bir poğaça çıktı ortaya. Pofidik pofidik ve nefis.
    Eline emeğine sağlık zehracım, çocuklar da yerse değme keyfime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kubad 😊. Krem şanti tatlı bir tat vermiyor. Zaten bizzat denemişsin daha çok krema görevi görüyor ve ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor 🤗. Senin de ellerine sağlık. Denenmeye değer bulup yaptığın ve düşünceni burada paylaştığın için çok çok teşekkür ederim. Prenslerinin de bu poğaçayı beğeneceğini umuyorum ama çocuk sonuçta ne yapacaklarını da kestirmek zor tabii ki 😄. İnşallah beğenip yerler 😊. Sevgilerimle ❤

      Sil
  24. ana sayfanda en başta "satır arası mim 2" 1 aralık 2016 çıkıyor yaaa. onun altında ikinci yazı olarak da "krem şantili poğaça".

    YanıtlaSil
  25. Anladım ama o eski yazı değil deep zaten satır arasından önce yayınladığım yazı o. Eğer sen baktığında da öyle görünüyorsa bi karışıklık yok yani 😊. Çok teşekkür ederim ilgilendiğin, bilgilendirdiğin için hep söylüyorum yine söylüyorum süpersin sen yaa 😊.

    YanıtlaSil
  26. Efendim, ne diyebilirim ki... Yine harikalar üretmişsiniz, ellerinize sağlık! :)
    Bazen bu tür poğaçalar yumuşak olmuyor, insanı tıkıyor yerken. Gerçekten ilginç ve lezzetli bir tarif, kremşantili... Daha önce hiç karşılaşmadım böy bir poğaçayla. Sizden öğrenecek çok şey var! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim N.G. bu o tür poğaçalardan değil çok güzel bir lezzeti var ve uzun süre bayatlamıyor. Krem şanti hamuruna çok güzel bir katkı sağlıyor :). Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :).

      Sil
  27. Ben ilk defa duydum krem santili poğaça.
    Ellerinize sağlık yumos poğaça beceremeyen ben denemeye değer gördüm.
    Daha yeni doğum yapmış şişko bendeniz nasıl tutacağim kendimi😥😥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba suichenn Blog hoşgeldiniz 😊. Krem şantili poğaça çok güzel bir poğaça oluyor üstelikte çabuk bayatlamıyor. Tatlı bir tatmış gibi gelmesin size. Kesinlikle tuzlu bir poğaça. Ve yumoş yumoş oluyor 😊. Bu arada bebeğiniz güzelliklerle büyüsün inşallah bahtı talihi açık olsun 😊. Sevgilerimle 😊

      Sil
  28. Zehra ; Bu nedir ya kremsantili ,yumoş yumoş ya gülüm , yapayımda kızçem ve anneanne yesinler yumoş yumoş ben ve babamız da ucundan azıcık...
    Sevgiler canım öptüm seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merihçimm çok güzel oluyor bu poğaça inan hemde öyle kolay kolay bayatlamıyor. Yap sen kızçene çok beğeneceğine eminim. Ananemizde yesin şifa olsun inşallah 🖑🖐. Siz de öyle ucundan azıcık yemeyle kalmazsınız valla çünkü çok beğeneceğinize eminim 😄. Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve ziyaretin için canım benim ❤. Sevgilerimle 😘❤

      Sil
  29. Merhaba efendim Sevgili (Derya) Deli Kızın Bohçası Sizi Haftanın Bloğu Seçmiş çokta güzel anlatmış bende bir çayınızı içemeye geldim :) Ne güzel bir sayfa Burada poğaçayı zaten severim krem şantili ilk duydum ama güzel görünüyor ilk fırsatta denerim Ellerinize sağlık Efendim sevgiler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz 🤗. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz beni çok mutlu etti 😊. Çay ikram etmezmiyim hiç çay kahve hangisini isterseniz lütfen buyrun 🍵☕. Görüntüsü kadar lezzetide çok güzel emin olabilirsiniz. Sevgiyle kalın 😊

      Sil
  30. Zehraaammm daha önce hiç krem şantili poğaça duymadım :)) Kesinlikle denemek lazım poğaça yaptığımda bloguna uğrayacağım ;) Geçtiğimiz günlerde instagramda gördüm kız kek tarifine 1 paket toz krem şanti döktü onuda yapacağım :D Ellerine sağlık öpüyorum seni ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor Gözdemmm bence de kesinlikle dene çok beğeneceğinden eminim 😀. Üstelik kolay bayatlamıyor. Krem şantili keki bende yapıyorum ama toz şeklinde değilde köpük şeklinde koyuyorum malzemenin içine o şekildede çok güzel oluyor. Çok teşekkür ederim canım benim 😍😙. Sevgilerimle ❤💕💕

      Sil
  31. Merhaba Zehracım çok muhteşem bir tarif mutlaka deneyeceğim:=) Teşekkürler !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Beauty hoşgeldin. Gerçekten çok güzel oluyor 😊. Asıl ben teşekkür ederim ziyaretin ve güzel yorumun için sevgilerimle 😊

      Sil
  32. Eminim çok lezzetli olmuştur, hafta sonu fırsat bulursam deneyeyim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor gerçekten pofidik pofidik tavsiye ederim mutlaka deneyin sevgili Sihirli Mavi çok teşekkür ederim 😊. Mavi en sevdiğim renktir ziyaretiniz ve bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim sevgilerimle 😊

      Sil
  33. Çok albenili gözüküyor, krem şanti hem açmalardaki hafif tatlı tadını verip hem yumuşak mı yapıyor? Fotoğraflardaki gibi olursa harika. Ellerine sağlık, diyet bir şeyler de bekliyoruz.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok hayır kesinlikle açma gibi tatlımsı bir tat olmuyor. Bildiğimiz tuzlu poğaça oluyor. ama hamura çok güzel bir lezzet veriyor, yumuşak ve çabuk bayatlamayan bir poğaça oluyor. Aynen de böyle fotoğraftakiler gibi oluyor. İnşallah diyet tarifler de paylaşacağım. Ziyaretiniz ve kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle 😊

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.