PİZZA SOSU

Domates, sarımsak ve biberin eşsiz uyumu, Nefis baharatlarla tatlandırılmış, pizzanızın lezzetine lezzet katacak süper bir pizza sosu
Pizza sosu kurabiyecimiss

        Evet tekrar merhaba, daha önceki tarifimizde Pizza hamuru nu anlatmıştım. Şimdi de pizzanın olmazsa olmazı pizza sosumuzu yapacağız. Hazırmısınız? Siz hazırım diyorsanız, bende anlatmaya hazırım.  Hadi bakalım kolay gelsin. Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık..

MALZEMELER
4 Adet orta boy domates
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet sivri biber
1 adet kırmızı etli biber (kapya biber)
1çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1/3 çay bardağı su (yarım çay bardağından daha az)
Yarım (1/2) çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1'er çay kaşığı Karabiber, kimyon, nane, pul biber
1 tatlı kaşığı kekik

http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/pizza-sosu.html

YAPILIŞI
Kuru soğanı ince ince kıyıp orta dereceli ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz. İnce kıydığımız biberleri ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra unu ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Rendelediğimiz domatesleri ilave edip püre haline gelince suyu ekleyip bir müddet daha pişiriyoruz.
       Sosumuz koyu bir kıvama gelince, tuzu, şekeri, baharatları ve sirkeyi koyup son bir kez daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Dilerseniz süzerek, dilerseniz blenderdan geçiriyoruz. Soğuduktan sonra Pizza hamuru na ortadan başlayarak dairesel hareketlerle kenarlarına kadar sürüyoruz sosladığımız pizzamızı bir müddet daha yaklaşık 10-15 dakika daha dinlendiriyoruz. Ellerinize emeğinize sağlık..   AFİYET OLSUN...   :)

http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/02/pizza-sosu.html

NOT:
Eğer sosunuz  biraz sulu olduysa istediğiniz  kıvama gelinceye kadar bir müddet daha kaynatabilirsiniz. Eğer bu kadar uğraşmak istemiyorum derseniz sosunuzu baharatları ekleyek  ketçap kıvamında sulandırdığınız salça ilede hazırlayabilirsiniz..

Pizza hamuru na buradan ulaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.