DAMLA SAKIZLI İRMİK HELVASI

"Oruç ayı geldi. Hepinize kutlu olsun.  Ey oruca yol arkadaşı olan, dost olan kişi! Yolun uğurlu olsun, hoş olsun." Demiş Hz. Mevlana. Ne de güzel söylemiş. Hepinize uğurlu olsun, hoş olsun.

05. 06. 2016 yı, 06. 06. 2016 ya bağlayan gece, yani pazarı pazartesiye bağlayan gece ilk sahurumuzu yapacağız inşallah Rabbim izin verirse. Tüm müslüman alemine ve burada daha yeni tanımış olsamda kendimi çok yakın bulduğum sevgili dostlarıma, sizlere bol hayır, bol bereket, bol sabır diliyorum.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı,  manevi anlamda gönüllerin aydınlandığı, kalplerin maniveyatla dolup coştuğu, nefsimizin bastırılıp bize boyun eğdiği, insani duyguların daha bir yükselip tekrar hatırlandığı en güzel, en kutlu, en mübârek aydır.

Rabbim hepinizin ibadetlerini, dualarını kabul etsin inşallah. Kapılarını dualarınıza açık etsin, gönüllerinizi ferah, oruçlarınızı kabul etsin inşallah.

Yarın, yani pazar günü, aynı zamanda  babamın da 52. Günü dualarınızdan babamı da eksik etmez bir rahmette onun için okursanız daha ne isterim ki sizden. Hepinizden Allah Razı olsun.
                               
                                    ######### Hayırlı Ramazanlar...#########

Damla sakızlı İrmik Helvası
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/06/damla-sakizli-irmik-helvasi.html

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 kahve fincanı çam fıstığı
Tarçın ( arzuya göre )

YAPILIŞI

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Orta boy tencerimize su, süt, şeker ve damla sakızını ekleyip  ısınması için ocağa koyuyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.

Başka bir tencereye irmiği ve çam fıstıklarımızı koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan irmiğimize şerbetimizi yavaş yavaş ilave edip karıştırıyoruz. Helvamız  şerbetini çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz ( ki dip tutmasın ) 

Şerbetini çeken helvamızın kapağını kapatıp 20-25 dakika demlenmesi için bırakıyoruz.  Arzuya göre üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.

                                       ######## AFİYET OLSUN :) ########


Damla sakızlı İrmik Helvası
http://kurabiyecimiss.blogspot.com/2016/06/damla-sakizli-irmik-helvasi.html

Not;

Arzu ederseniz şerbetini süt kullanmadanda yapabilirsiniz.  Eğer süt kullanmayacaksanız süt miktarı kadar su ilave etmelisiniz. 

2 yorum:

  1. hem de damla sakızlı wuhuu süper ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için sevgili Çiğdemce hoş geldiniz sefalar getirdiniz 😊. Sevgilerimle ❤

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.